Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Anadolu Mektebi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Doğumunun 100.yılında Edebiyatımızın Yerli...

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Anadolu Mektebi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Doğumunun 100.yılında Edebiyatımızın Yerli ve Milli Sesi Tarık Buğra" konulu panel ilgiyle izlendi.

Akşehir Kültür Merkezindeki panelin başkanlığını Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü 4.Sınıf öğrencisi Sena Büyükkerniç yürütürken Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinden Havva Özan, "Tarık Buğra eserlerinde toplum düzenindeki değişikliğin bireye etkisi" konusunu ele aldı. Konya Anadolu Selçuklu Lisesi öğrencisi Fahriye Akçin ise, "Tarık Buğra'nın Edebi Yaşamı" ve yine aynı lisenin öğrencisi Sezer Kaynak, "Osmancık Romanında Cihan Devletini Kuran İrade" konusunu, Akşehir Selçuklu Yunus Ertürk Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Meşe de, "Tarık Buğra Eserlerinde Kurtuluş Savaşı ve Akşehir" konusuna değindi.

Panelistlerin sunumların ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, dününü bilmeyenin, geçmişini bilmeyenin yarına bakışının da çok zayıf olacağını söyledi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, eğitime desteklerinin süreceğini belirtti. Akkaya, "Bu gibi eğitici konular içinde ne kadar destek versek bizim için azdır. Her zamanda bu desteklerimizi artarak devam ettireceğimizi düşünüyorum. 2015 yılında yine Sami Güçlü Hocamızın koordinatörlüğünde güzel bir Tarık Buğra paneli yapmıştık. O etkinliğimizde de güzel anlatımlar olmuştu. Ayrıca birçok panellere Konya'da da katıldık. Ancak şimdi yaptığımız bu panel benim için daha heyecanlı oldu. Gençlerimiz daha vurgulu ve güzel bir sunum gerçekleştirdiler. Panelistlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"Etkinliklerimiz devam edecek"

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, ilçede eğitime yönelik etkinliklerin süreceğini dile getirdi. Kaymakam Türk, "Şu bir hakikat ki, insanın ömründe en fazla okuyabileceği kitap sayısı birkaç yüzü geçmiyor. İstisnalar kaideye bozmaz birkaç bin kitap okuyanlar da vardır. Günümüzde netice itibari ile milyonlarca kitap deryasından sadece birkaç yüz kitap okuyarak gelip gideceğiz. Bizde Belediyemizle ve Kaymakamlığımızla "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor gibi bir projemizde var şu anda neredeyse 800 binlere ulaşmış durumundayız. Bu gurur verici bir rakam inşallah bir süre bu etkinliklerimiz devam edecektir. Bugün çocuklarımızı dinlerken gurur hissiyle dinledim. Kendilerine olan özgüveni, ifadeleri, jestleri ve mimikleri harikuladeydi. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Anadolu Mektebi Kurucusu, eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'de, Akşehir'in Tarık Buğra'ya sahip çıkmasının çok doğru ve yerinde bulduğunu ifade ederek, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları'nın gönüllü bir hareket olduğunu, faaliyetler kapsamında öncelikle kendimize ait klasiklerin okutulmaya çalışıldığına değindi.

Program protokol üyelerinin panelistlere hediye vermesi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Paneli izlemeye eski Tarım Bakanlarından Prof. Dr. Sami Güçlü, İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Yunak Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilçe protokolü, bazı kamu kurumlarının müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Akşehir’de Tarık Buğra paneli

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.