Akşehir’de Yaralı Geyik Operasyonu

Akşehir’de Yaralı Geyik Operasyonu

Konya’nın Akşehir İlçesinde, yaralanarak yolunu şaşırıp şehir merkezine inen dişi bir geyik, Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin uzun uğraşları sonucu yakalandı.Akşe...

Konya’nın Akşehir İlçesinde, yaralanarak yolunu şaşırıp şehir merkezine inen dişi bir geyik, Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin uzun uğraşları sonucu yakalandı.

Akşehir ilçesine bağlı Alanyurt mahallesinde bir vatandaş sabah saatlerinde evinin yakınlarında yaralı bir geyik görünce durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri geldi. Jandarma ekipleri hayvanın kaçmaması için tedbir alırken durum Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ve Akşehir Belediyesi ekiplerine haber verildi.

Belediyeden gelen ekiplerce yaralı hayvana havalı tabancayla uyuşturucu iğne atıldı. İğnenin atılmasıyla kaçmaya başlayan geyik evlerin ve bahçelerin arasında uzun süre ekipleri uğraştırdı. Bir bahçede kıstırılan geyik tekrar tabancayla uyuşturucu iğne atıldığı sırada kaçarak tellerle çevrili bir bahçeye girdi. Burada kıstırılan hayvana son bir kez daha tabancayla uyuşturucu iğne yapıldı. Yediği altı iğnenin etkisiyle yere çöken hayvanı yakalamak isteyen ekipler hayvanın tekrar hareketlenmesiyle zor anlar yaşadı. Güçlükle kontrol altına alınan geyik ayakları bağlanarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü aracıyla Konya’ya götürüldü.

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.