Akşehir’de yol ve kaldırımlar tamir ediliyor

Akşehir’de yol ve kaldırımlar tamir ediliyor

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, son 56 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede bozulan yol ve kaldırımlar havaların ısınmasıyla birlikte...

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesi, son 56 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede bozulan yol ve kaldırımlar havaların ısınmasıyla birlikte tamir edilmeye başlandı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Bilindiği üzere şehrimizde geçtiğimiz aylarda doğalgaz, kanalizasyon ve elektrik altyapı çalışmaları nedeniyle yoğun çalışmalar yapılmıştı. Bu alt yapı çalışmaları bittiğinde şehrimizde inşallah uzun yıllar altyapı sıkıntısı kalmayacak. Bol yağışlı ve bereketli bir kış ayı geçiriyoruz. Aralık ayından itibaren şehrimizde yaşanan son 56 yılın en yoğun kar yağışı ve buna bağlı don olaylarından dolayı, alt yapı çalışması yapılan yollarımızda daha fazla olmak üzere bütün yollarımızda bozulmalar olmuştur. Ayrıca yine yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin can ve mal güvenliği için yapılan tuzlama çalışmaları sonucu hızlı eriyen kar suyunun kaplama altına sızması ve bu sızan suyun donması nedeniyle de yol ve kaldırımlardaki kaplamalar bozulmuştur. Bu sıkıntıların giderilmesi için belediyemiz ekiplerince yapılan tamiratlar da ıslak ve nemli olan yollarda özellikle gece yaşanan don olaylarından dolayı, yapılan yerler yeniden bozulmuştur. Havaların düzelmesi ile birlikte belediyemiz fen işleri müdürlüğü ekipleri tarafından olanca hızla tamiratlara başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın yol ve kaldırımlarda gördükleri aksaklıklar ile ilgili, Belediyemizin ihbar hattı 444 9 153 numaralı telefona ihbarda bulunmaları halinde daha sağlıklı ve hızlı hizmet verilmesi de sağlanacaktır. Bu bakımdan acil müdahale edilmesi gereken yerleri hemşehrilerimizin ihbar hattımıza bildirmesi çok önem arz etmektedir. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Akşehir ilçe genelindeki yol ve kaldırımlardaki aksaklıklarla ilgili olarak vatandaşlar Akşehir Belediyesi'nin 444 9 153 numaralı telefon hattını arayarak ihbarda bulunabilecekler.

Akşehir’de yol ve kaldırımlar tamir ediliyor

Akşehir’de yol ve kaldırımlar tamir ediliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2200 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya