Alçay, Oruç'a ne cevap verdi?

Alçay, Oruç'a ne cevap verdi?

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay Ak Parti Eskil İlçe Başkanı Mahmut Oruç arasında Ak Parti Aksaray İl Koordinasyon Toplantısı'nda başlayan sorunlar dün yeni bir boyut kazanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray'da gerçekleştirilen Ak Parti İl Koordinasyon Toplantısı'nda Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay'ın, partisinin İlçe Başkanı Mahmut Oruç'un ve bazı partililerin 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Eskil'de kaybetmesi için partilerine destek vermediklerini belirten açıklamasının ardından, İlçe Başkanı Oruç'un dünkü açıklamaları ile tartışma yeni bir boyut kazanmıştı.

Konuya ilişkin haberfark.net'e açıklamada bulunan Alçay, "İl koordinasyon toplantısı, istişare toplantısıdır. Orada; daha önce yaşanılan sıkıntılar, olabilecek çalışmalarda daha nasıl verim alınabilir? gibi sorulara cevap aranır ve ortak akılla partimizin geleceği için birliktelik oluşturulur. Ben de orada ilçe belediye başkanları adına yaptığım konuşmada Sayın Oruç'un da bulunduğu ortamda Eskil'de partimizin İlçe Başkanı Sayın Mahmut Oruç'un yerel seçimlerde partimizin kazanması için değil kaybetmesi için çaba gösterdiğini ifade ettim ve partimizde bir daha böyle problemler yaşanmaması gerektiğini kaydettim. Buna benzer serzenişlerde Aksaray Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı da yaptı. Ancak Sayın Oruç kendisinin de olduğu bir ortamda söz alıp bana iki kelime cevap vermedi. Aradan 2 gün geçti basın yoluya mensubu bulunduğu partinin ilçe belediye başkanına ithamlarda bulundu. Parti İlçe Başkanımızın bu şekilde davranışta bulunması kırıcı, ancak ben şimdiye dek olduğu gibi bundan sonra da kendisine hiç bir şekilde basın yoluyla cevap vermeyeceğim. Eskil'in Belediye Başkanı olarak; sürtüşme, ikilik gibi unsurlara ayıracak bir anımızın bile olmadığının altını çiziyor ve kendisinin yaptığı ithamlarla  ilgili takdiri Ak Parti camiasına  ve Eskil halkına bırakıyorum." dedi

Bu haber toplam 3678 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum