Alçay, "Tuzgölü'nde doğal yaşamın korunması için herkes taşın altına elini koymalı"

Alçay, "Tuzgölü'nde doğal yaşamın korunması için herkes taşın altına elini koymalı"

Aksaray’ın yüz ölçüm bakımından en büyük ilçesi olan Eskil ilçesi yapılan yatırımlarla ve flamingo kolonisine ev sahipliği yapmasıyla dikkatlerden kaçmıyor.

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ı ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Niyazi Alçay, İç Anadolu Bölgesinde Eskil dendiği zaman şeker pancarı, yağlık ayçiçeği ve flamingolar geliyor. Eskil Belediyemiz Şeker pancarıyla, Yağlık ayçiçeğiyle, yoncasıyla, yaylalarda yetişen kayısı ve elmasıyla yani kısaca Eskil denince tarım akla geliyor. Eskil Belediyesi olarak yaptığımız asfaltlama çalışmalarımız halen aralıksız devam ediyor. 

Eskil Belediyesi olarak yaptırdığımız semt sahamızın yanına  Gençlik ve Spor Bakanlığı Kapalı spor salonu yaptırdı. Kapalı spor salonumuzda ata sporumuz güreş, okçuluk, voleybol, basketbol, hentbol müsabakaları da yapılmakta. Semt sahamızın acil olarak ihata duvarının ve tribünlerin yapılması gerekmektedir. Halkımız spor karşılaşmalarını tel örgülere dayanarak seyretmekte hatta bazı spor severler tel örgüye yanaştırdıkları aracın üzerinde faaliyetleri izliyorlar. Semt Sahamızda bayram kutlaması da yapıyoruz.

Yeni yaptırdığımız 15 Temmuz İrade Meydanı Parkında  akşamlarıEskilli ailesini alarak çayını içiyor. Eskil’e yapacağımız birçok hizmetimiz var. Rabbim nasip ederse yapılacak yatırımlarla Eskil bambaşka bir ilçe olacak.

Tuz Gölü, Akdeniz Havzası'ndaki en büyük flamingo kolonisine ev  sahipliği yapıyor. Eskil ilçemizde insanlardan uzak olan, göl içindeki güvenli  alanda kuluçkaya yatan flamingolar, burada gözlerini dünyaya açıp, en az üç ay  Tuz Gölü'nde günlerini geçiriyor. Gölde toplu halde yaşayan flamingo yavruları,  uçacak olgunluğa eriştikten sonra uçuş eğitimine başlıyor ve yetişkin bireyler haline gedikten sonra dünyanın birçok yerine göç ediyor.

Tuz Gölü'nde yaşayan flamingo kolonisinin korunması ve burada  barınması adına birçok şeyin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu  gölün kurumaması için, bu yaşam alanının yok olmaması için herkes taşın altına  elini koymalıdır. İlçemizde bulunan Türkiye'nin en büyük flamingo kolonisi bizim  için büyük bir değerdir. Dolayısıyla bu değerin yok olmaması, bu canlıların çok  daha fazla çoğalarak yeryüzüne dağılmalarını sağlayacak ortamların yok olmaması  için birçok şey kısa zamanda yapılmalı... dedi.

Haber: Gökten Öztürk-aksarayyenigün

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum