Şükrü Başarıkan

Şükrü Başarıkan

Allah'ın razı olmadığı husus: "Boşanmak"

Allah'ın razı olmadığı boşanmak nedir? Meşru sebepler oluşmadan ve işlenmeden gerçekleşen boşanmalardır. Meşru sebepler, kadının, erkeğin uyması gereken görevler ve ana ilkeler: (Nisa, 34).

Eğer kadın ve erkek problemlerini kendi istek ve arzularına göre değilde, kur'an ve resulullah efendimizin hadisleriyle çok rahat çözebilirler. Eğer çözemezlerse; muhakkak ehil arabulucu kişilere başvurulmasını Rabbim tavsiye ediyor: (Nisa 35).

Bu çözüm işlerinin utanılması, aşağılık duygusuna kapılınması ve ihmalkarlığı olmaz. Haklı ve haksızlık durumlarında bencesi ve sencesi, dışarıdaki insanlara ve ailelere göre değil, sadece Allah ve rasulu bir şeyde karar ve hüküm vermişse, kadın ve erkeğin bunun üzerine söz söyleme ve hüküm yürütme hakkı yoktur.

Sorunların genelde çıkış sebepleri; insanlığı tanımamak ve eğitimsiz evlilikler sonucu, geçmişte ki, hataları sürekli gündeme getirip küçük küçük meseleleri sorun etmek ve sağlıklı ve saygılı iletişim dilini kullanmamak, söz düellosu, sabırsızlık ve hoşgörüsüzlük sonucu evde disiplinsizlik, saygısızlık, sevgisizlik ve güvensizlik başlar, artık bundan sonraki birliktelik yavaş yavaş nefrete ve boşanma planları yapmaya dönüşür.

Şirk hayat yaşamak yani iki dinli olmak, ailelerde huzursuzluğu tetikleyen en büyük etkendir. Çünkü şirk insanın kendine ve başkalarına yaptığı en büyük zulümdür.

Ayette: Onların pek çoğu Allah'a şirk koşmadan iman etmezler. (Yusuf suresi 106)
Allah'ın şirki yasaklamasının ve tevhidi ön görmesinin en büyük nedeni, insanın şerefi, onurudur ve onurlu insan oluşturmasıdır.

Eğer karı kocanın birliktelik şartları bitmişse, medeni insanlar olarak nasıl evliliğin başında vicdani bir başlangıç olmuşsa, sonunda da helalleşerek ayrılmaları sonucu; Rabbimin bu hususta vaadi vardır, "Hiç şüpheniz olmasın herkesi ayrı ayrı rızıklandırırız,"

Allah'a ve ahiret gününe inanan insanlar, kendi gibi aciz insana değil, Rabbimin bitmez ve tükenmez hazinesine güvenir. Böylece hiçbir endişe, kin ve intikam duygusu içinde, sağlığını bozmamak için harama tevessül etmez,

Bu dünyada yapılan zulüm hiç bir zaman karşılıksız kalmaz; Zulmeden erkeklerle, zulmeden kadınlar hiç bir zaman iflah olmaz,. Zulmetmeyen erkeklere ve zulmetmeyen kadınlara Rabbim güzel hayat bahşetmektedir.

Bu yazı toplam 30187 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum