Alt bölge nazım imar planı çalışmalarında sona gelindi

Alt bölge nazım imar planı çalışmalarında sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanundan sonra Türkiye’de ilk defa il sınırları bütününde hazırladığı Çevre Düzeni Planı’nın devamı niteliğindeki alt bölge nazım imar planı çalışmalarının son...

Konya Büyükşehir Belediyesi, 6360 sayılı kanundan sonra Türkiye’de ilk defa il sınırları bütününde hazırladığı Çevre Düzeni Planı’nın devamı niteliğindeki alt bölge nazım imar planı çalışmalarının sonuna geldi.

Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın bütün ilçelerle birlikte geleceğini planlandığı 2043 yılını hedef alan, 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının bir sonraki adımı niteliğindeki 1/25.000 ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarının son aşaması olan Konya Merkez Planlama Alt Bölgesine ait Nazım İmar Planını bir ay süre ile askıya çıkardı. 6360 sayılı kanunun “Büyükşehir Belediyelerinin kurulması ve sınırlarının belirlenmesi” hükümlerinden hareketle Türkiye’de ilk defa il sınırları bütününde tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademik camia ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla 1/100.000 ölçekli Konya İli Çevre Düzeni Planı çalışmalarının ilk aşaması tamamlanarak, bir sonraki aşama olan 1/25.000 Ölçekli Alt Bölge Nazım İmar Planlama çalışmalarına başlandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, il sınırları bütününde altı alt bölge oluşturulup planlama alt bölgelerinin özelliklerine göre plan kararları, politikalar ve stratejiler üretildiğini söyledi. 2043 yılını hedefleyen, 6360 sayılı kanundan sonra Türkiye’de yapılan ilk çevre düzeni planı aşamalarının sonuna geldiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında alınan karar ile onaylı Konya Merkez Planlama Alt Bölgesine ait 1/25.000 Ölçekli Nazım İmar Planı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığımız bünyesinde askıya çıkarıldı. Tamamlanan alt bölge nazım imar planlama çalışmalarının ardından 31 ilçeye ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının revizyonu çalışmalarına da başlandı” dedi.

Konya İli Çevre Düzeni planında oluşturulmuş alt bölgeler; Kuzey Konya Planlama Alt Bölgesi (Altınekin, Cihanbeyli, Kulu), Güney Konya Planlama Alt Bölgesi (Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Derebucak, Derbent, Yalıhüyük, Ahırlı), Güneybatı Konya Planlama Alt Bölgesi (Bozkır, Hadim, Taşkent, Güneysınır), Batı Konya Planlama Alt Bölgesi (Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Yunak, Doğanhisar, Çeltik, Tuzlukçu), Doğu Konya Planlama Alt Bölgesi (Ereğli, Karapınar, Emirgazi, Halkapınar) ve Konya Merkez Planlama Alt Bölgesinden (Selçuklu, Karatay, Meram, Çumra ve Akören) oluşuyor. Planlara www.konyacevreduzeniplani.com adresinden ulaşılabiliyor.

haberfark.net

Bu haber toplam 1458 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya