Anaç koyun destekleri ödeniyor!

Anaç koyun destekleri ödeniyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yetiştiricilerin 2014 yılı için hak ettiği destek tutarları Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlikleri'nin hesaplarına yatırılması için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne gönderdi.

BAKAN SÖZ VERDİ DESTEKLER NİSAN'DA ÖDENDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, basına yaptığı açıklamada küçükbaş anaç hayvan destekleri ödemesinin Nisan ayı içinde yapılacağını duyurmuştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda ödeme için son adım atıldı. Bundan sonraki aşamada yetiştiricilere destek ödemeleri Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlikleri tarafından yapılacak. Destek ödemeleri Mayıs ayı içinde birlikler tarafından yetiştirici hesaplarına aktarılmış olacak.

DESTEKLER YETİŞTİRİCİYE CAN SUYU OLACAK!

İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, Bakanlar Kurulu Kararı ile 01 Ocak 2015 tarihinden geçerli olacak 2015 yılında yetiştiricilere yapılacak tarımsal desteklemelerin de belli olduğunu açıkladı. Başkan Türer; “Buna göre Bakanlık, damızlık koyun keçi yetiştiriciliği yapan, Koyun Keçi Kayıt Sistemine kayıtlı ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye olan yetiştiricilere 01 Eylül 2014 tarihinden önce doğumlu anaç koyun keçiler için desteklemede bulunacak. İşletmesinde en az 300 baş anaç koyun ve keçiye sahip sürü yöneticisi sertifikasına sahip sürü yöneticisi çalıştıran müracaat tarihi itibariyle en az 5 aylık sigorta primi ödeyen yetiştiriciler 5 bin TL sürü yöneticisi istihdam desteğinden faydalanabileceklerdir. Birlik üyesi yetiştiricilerden 100 baş ve üzeri koyun veya keçisi bulunanlar birlik merkez ve şubelere müracaat etmeleri halinde tarımsal yayım danışmanlık hizmetinden faydalanabileceklerdir. Desteklemelerin yetiştiricimize hayırlı olmasını temenni eder, bol kazançlar dileriz." şeklinde konuştu.

Kaynak: İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği

Bu haber toplam 2613 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.