ASARDA'dan Son Seçim Anketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda seçiliyor

ASARDA'dan Son Seçim Anketi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk turda seçiliyor

ASARDA'dan yapılan açıklama şu şekilde...

Asarda olarak 2018 yılı 3-10 Mayıs tarihleri arasında kendi finansmanımız ile Türkiye Genelinde 81 ili kapsayan 8.383 kişinin katıldığı, internet üzerinden Onlineveri sistemi ile anket yaptık. Ankette kararsız seçmenler yanı sıra Milletvekili adaylarına göre de karar verecek ciddi bir kesimin varlığı dikkat çekici.

1 Kasım seçimlerine göre hangi parti seçmenlerini ne oranda korurken hangi parti seçmenlerini ne oranda kaybediyor.

AK PARTİ 1 Kasım seçimlerine göre oylarını en fazla koruyan Siyasi parti iken MHP 1 Kasım seçimlerine göre oylarını en fazla kaybeden siyasi parti. CHP 1 Kasım seçmenlerinin yarısını korurken %25'lik kısım İYİ Partiye gidiyor. İYİ Partiye MHP'den gidenlerin oranı ise%30 bandında. En fazla kararsız seçmen %12 ile CHP'de. AK PARTİ seçmenlerinde kararsız oranı %9 bandında. 
Siyasi partilerin unutmaması gereken en az kararsız seçmen kadar büyük ve önemli bir kitle milletvekili adaylarının kimler olduğuna göre oy verecek olan kesim.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hangi aday ne kadar oy alacak. Yine internet üzerinden yaptığımız ankette bu sorunun cevabını da aradık. Türkiye genelinde 8.383 kişinin katılımı ile gerçekleşen ankette dikkat çekici hususlardan birisi 1 Kasım seçimlerinde AK PARTİ'ye oy veren seçmenlerin %76'sı 24 Haziranda tekrar AK PARTİYE oy vereceğini belirtirken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 1 Kasım AK PARTİ seçmenlerinin %82'si Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini belirtmektedir. AK PARTİ 1 Kasım MHP seçmeninin yaklaşık %20'sini 24 Haziranda etkilerken bu oran Cumhur İttifakında %50'lere ulaşmaktadır. 

24 Haziranda Cumhur İttifakının taban oyu %49 bandında gözükürken, Kararsızların oransal dağılımı ile bu oranın %55-56 bandında olduğu gözlemlenmiştir. 

Katılımcıların demografik özellikleri

Bu haber toplam 5012 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum