Asayiş berkemal!

    10 Ocak çalışan Gazeteciler günü nedeniyle geçen haftamız yoğun geçti. Bir önceki Gazeteciler gününü kutlayan kurumları yazmıştım. Perşembe günü Sayın Valimiz Aykut Pekmez bizleri bir araya getirmişti. Akşamda ATSO Meclis üyeleri Sayın Ahmet Koçaş başkanlığında bir yemekle bir araya geldik. Cuma günüde Sayın Emniyet Müdürümüz Selami Hüner Bey 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek jest yaptılar. Yılda bir seferde olsa hatırlanmamız güzel. Ancak bürokrasi ve kuruluşlarla zaman zaman bir araya gelerek hasbıhal etmek karşılıklı şehrin meselelerini konuşup tartışmayı gerçekleştirirlerse daha güzel olur.

      Valiliğin kahvaltısında Özel idare genel sekreterimiz Sayın Ramazan Altındal’ın slayt sunumu eşliğinde yapılan çalışmaları anlatması ve bizlerin sorularını cevaplaması ayrı bir güzellikti. Sayın valimiz ve Ramazan Bey Aksaray’daki çalışmalar ile ilgili bizleri bilgilendirdiler.

     Bugüne kadar hangi bölge ve köylerimize neler yaptıklarını anlattılar. Burada en çok Nevşehir göbeğine yapılan Karayollarının üst geçit köprüsü eleştirildi. Nedeni ise köprü yapılırken burada çok sakat olan bir durum bu köprüden geçerken veya çıkarken dikkatinizi çeken bir çarpıklık söz konusu.

      Koskoca ilin giriş ve çıkışı ne yapılacak diye nasıl girilip çıkılacak düşünülmemiş. Köprünün bitişiğindeki Özel idareye girecek ağır vasıta araçlar nasıl girecek diye düşünülmemiş. Ağaçlı bölgesine girerken nasıl gideceğiniz bile düşünülmemiş. Nevşehir’den gelirken ilimize nasıl girileceği bile düşünülmemiş.

       Sanki dönüşte direk Akin köyüne veya TOKİ’ye gideceksiniz. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgının girişimleri sonucu özel idare genel sekreteri Ramazan Beyle yapılan görüşmeler sonunda Belediye Özel idarenin duvarını yıkıp koca betonla örerek yolu genişletmiş. Zannedersem Belediye buraya yol açımı bitince bir göbek yaparak Aksaray’a dönüş verecek. Kimseye sorup danışmadan Karayollarının yaptığı ucube köprü tepki alıyor.

      Akşamda ATSO’nun yemeğine katıldık. Başkan Ahmet Koçaş, Meclis Başkanı Fatih Tekin ve meclis üyelerinin katıldığı yemek hoş sohbet içinde geçti. Slayt gösterisi ile Koçaş bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Girişte çekilen fotoğrafları yemek sonuna yetiştirilerek bir albümle bizlere verilmesi bir jestti.

       Cuma günüde Emniyet müdürümüz Selami Hüner Bey Cemiyeti ziyaret ettiler. Ziyaretinde masaya değil arkadaşlarımızın bulunduğu koltuğa oturarak nezaket gösterdiler. Ardında “resmiyet değil samimiyet olsun istiyorum” dedi.

      Bu davranışı benim çok hoşuma gitti. Gerçektende samimi bir ortamda sohbet ederek ilimiz asayişi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler aldık. Kendileri bize ilimizin asayişi konusunda sizlerin ve halkımızın bize destek olması konusunda talepte bulundular.

      Bu talep ve istek gerçektende çok güzel. Ancak bu şehirde yaşayan birisi olarak şunu söyleyim, “bana değmeyen yılan bin yaşasın” türünden bir toplumuz. Herhangi bir suçlu ve olay gördüğümüzde görmezlikten gelen bir toplumuz. Hadi görürlerse şahit yazdırırlar, yada adam benim başıma bela olur neme lazım der geçeriz.

     Toplum olarak duyarlı olmuş olsak zaten bu endişe ve korkuyu yaşamayız. Duyarsızlığımız nedeni ile bu düşünceler hepimizde mevcut.

      Trafik akışı ve çalışması ile ilgili Belediye ile ortak yeni bir çalışmaları olduğunu burada ifade ettiler. Ayrıca benim Fetö mücadelesi ile soruma genişçe cevap verdi. Tabi bazı konular mahremiyetine rağmen bizde kalsın dedi.

       Buda şunu gösteriyor ki Bay lok sonuçları elde edildikçe bazı kurum ve kuruluşlarda çalışmalar devam edecek. Çünkü Sayın Müdür Beyde geldiği yerde bu örgütün 15 Temmuz girişiminden nasibini alanlardan. İnşallah güzel çalışmalar devam eder huzura kavuşuruz. Ama genel olarak Aksaray huzurlu bir şehir, yani asayiş berkemal.

Bu yazı toplam 1599 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum