ASÜ’de felsefe toplantısı yapıldı

ASÜ’de felsefe toplantısı yapıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Tekşen, içerisinde Aksaray'ın da bulunduğu Tuz Gölü çevresinin Türkiye'de endemik bitki türleri...

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Tekşen, içerisinde Aksaray'ın da bulunduğu Tuz Gölü çevresinin Türkiye'de endemik bitki türleri açısından en zengin bölgelerden birisi olduğunu söyledi.

65'inci Felsefe Toplantısı'nda "Nadir ve Narin, Anadolu Güzeli Ters Lale" başlıklı bir sunum yapan Doç. Dr. Mehtap Tekşen, Aksaray'da da ters lalenin bulunduğunu belirtti. Bu bölgede, etrafa bakıldığında yeşilliğin az olarak görüldüğünü ancak bunun bir kayıp olmadığını ifade eden Doç. Dr. Mehtap Tekşen, "Bölge bitki çeşitliliği açısından -özellikle de tuzcul endemik türler açısından- çok zengindir" dedi.

Anadolu'nun bu bitkiler için önemli olduğunu, ters laleler için Anadolu'nun bir gen kaynağı konumunda bulunduğunu kaydeden Doç. Dr. Tekşen, Türkiye'nin flora zenginliğinden bahsederek, "Ülkemizde bilindiği üzere yedi coğrafi bölge var. Biz botanikçiler ise bunu üç bölgeye ayırıyoruz; orman, step ve maki alanlar. Türkiye stratejik coğrafi konumu, farklı iklimi ve toprak yapısı itibariyle çok zengin bir bölge ve 11 bin 500 tür var. Avrupa'nın tamamında çeşit sayısının 12 bin olduğu düşünülürse, Türkiye'nin ne denli zengin bir floraya sahip olduğu daha net anlaşılabilir. Bir de endemikler var. Türkiye'de 3 bin 650 endemik, yani yöreye özgün bitki türü var. Örneğin; İspanya'da 500 endemik tür varken, sadece Antalya'da 578 endemik tür bulunmaktadır" diye konuştu.

Akademisyenler ve öğrencilerin takip ettiği sunumunun ardından Doç. Tekşen, soruları yanıtladı.

ASÜ’de felsefe toplantısı yapıldı

ASÜ’de felsefe toplantısı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim