Avukat İbrahim Ergin'in ismi Aksaray'da yaşatılacak

Avukat İbrahim Ergin'in ismi Aksaray'da yaşatılacak

Sultanhanı Yeşiltömekli Görev şehidi Avukat İbrahim Ergin, 29 Nisan´da müvekkilinin eşi tarafından çalışma ofisinde menfur bir silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

Saldırı sonrası Ergin ailesine başsağlığı için Aksaray´a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül aileye taziye ziyaretinin ardından Aksaray Adliyesi ve Aksaray Barosuna ziyaret gerçekleştirmiş, Avukat İbrahim Ergin isminin Adliye Konferans Salonunda yaşatılacağını açıklamıştı.

BAKAN GÜL,"AVUKAT İBRAHİM ERGİN İSMİNİ YAŞATACAĞIZ"

29 Nisan´da çalışma ofisinde menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden,Aksaray Barosu üyesi Avukat İbrahim Ergin´in hayatını kaybetmesinin ardından Aksaray´a gelen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Ergin ailesine taziye ziyaretinin ardından, görev şehidi Av. İbrahim Ergin için Aksaray Baro Başkanı Av. Ramazan Erhan TOPRAK ve Yönetim Kurulu üyelerini başkanlık makamında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Aksaray Barosu ziyaretinde yaptığı açıklamada; “Adliyemiz konferans salonunda inşallah avukat arkadaşımız Av. İbrahim ERGİN´in ismini vereceğiz, ismi orada yaşayacak, çünkü avukat mesleğini icra ederken hakkın, hukukun, adaletin tesisi için çalışıyor, ve yargının bu anlamda temel unsuru olan savunma hakkını ifa etmektedir. İnşallah ismi bu anlamda konferans salonunda yaşamış olur. Tekraren söylemek ifade etmek isterim ki bu tür saldırıları, avukatlara yönelik bu tür şiddet eylemlerini asla tasvip etmiyoruz, görmek istemiyoruz, yaşamak istemiyoruz,umarım bu tür hadiseler bir daha yaşanmaz; ve avukatlarımızda mesleklerini ifa eden herkes kendi mesleğini özgürce, en güzel şekilde ifa eder,icra ederler tekrar başınız sağ olsun Allah sabırlar versin.” dedi.

Aksaray Barosu Başkanı Avukat Ramazan Erhan Toprak; “Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit GÜL´e bu acılı günümüzde bizleri yalnız bırakmadığı, yanımızda olduğu için kendisine şahsım ve Aksaray Barosu adına teşekkür ediyorum, gerek avukat meslektaşlarımıza gerek diğer meslek gruplarına bu tür saldırıları bir daha yaşamayız, kısacası şiddetin her türlüsüne karşıyız Biz Bakanımızın avukatlarımıza bakış açısını, mesleki sorunlarımızın çözümünde harcadığı çabaları ve Türkiye Barolar Birliğimiz ile beraber yürütmüş oldukları çalışmaları biliyoruz, birçoğunun çözüm noktasına geldiği yönünde duyumlarımız vardır ve ben tekrar Sayın Adalet Bakanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. aksarayhaber68

2247412613083.jpg

Bu haber toplam 6322 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.