Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesinin, Ayanbey ve Yorgancı Sokak ile Anasultan ve Yorgancı Caddelerinde 5 kilometrelik yolu kapsayan projenin ilk ayağı Ayanbey Sokak'ta asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Ayanbey ve Yorgancı Sokak ile Anasultan ve Yorgancı Caddelerini kapsayan ve 5 kilometrelik yolu içine alan asfaltlama çalışmalarının 1 kilometrelik Ayanbey Sokak bölümü tamamlandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, yapımı tamamlanan sokak ile yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan caddelerde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) de, sokağın tamamında kanalizasyon ve diğer şebekeleri yeniledi.

"Çalışmalar tamamlandığında bölge çok daha güzel bir çehreye kavuşacak"

Ayanbey Sokak'ta gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığının ve büyük bir aksilik yaşanmaması durumunda projenin tamamının yıl sonuna kadar tamamlanacağının müjdesini veren Başkan Mustafa Kavuş, çalışmaların tamamlanmasıyla ulaşımın çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olacağını belirtti.

Projede toplamda 5 kilometrelik yol yapım çalışmasının olacağını hatırlatan Başkan Kavuş, "Yapımı tamamlanan sokağımız, genişliğiyle bir sokaktan ziyade adeta ana caddeyi andırıyor. Çalışmalar tamamlandığında bu yollar bölge trafiğini rahatlatma adına büyük bir yük alacak. Hem bizim hem de KOSKİ'nin alt yapı çalışmalarını tamamlamasından dolayı yeniden kazı işlemleri yaşanmayacak şekilde bir çalışma yürütüyoruz. Bu bölgede vatandaşlarımızı, doğalgazlarını da serimden önce almaları yönünde uyarıyoruz. Ancak, bu şekilde standartların üzerinde dökülen asfaltlar bir daha zarar görmeyecek. Çalışması bitirilen Ayanbey Sokağımız yeni ve modern çehresiyle Meram'a hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

"Amacımız, Meram'ın tüm kronik sorunlarını aşmak"

Bu yıl rekor düzeyde asfaltlama yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Kavuş, "Amacımız, Meram'ın tüm kronik sorunlarını aşmak. Trafik yoğunluğunu azaltacak yeni cadde ve sokaklar ile asfaltsız yollar ulaşımda aşılması gereken sorunların başında geliyor. Meram'da, standardı yüksek cadde ve sokaklarla sadece ulaşımın değil yaşamın da standardını yükseltiyoruz. Belediye olarak yaptığımız tüm yeni yollarda ve düzenlediğimiz caddelerde en üst standardı yakalamaya çalışıyoruz. Ulaşımda kolaylık bir medeniyetin en önemli göstergelerinden biridir. Sokaklar da ulaşım adına bir şehrin kılcal damarlarıdır. Sağlıklı bir kent yaşamı için en yakından en uzağa kadar her bir noktaya en modern ve uygun şartlarda ulaşımı sağlamak mecburiyetindeyiz. Yeni cadde ve sokakların yapımından var olanların asfaltlanmasına, otoparkından parke ve bordür yapımına kadar tüm çalışmalarımızı bu anlayış çerçevesinde şekillendiriyoruz. Bu çalışmaların sonunda kazanan Meram olacak, Meramlılar bu şehirde yaşamanın ayrıcalığını hissedecekler" ifadelerini kullandı.

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Ayanbey Sokak asfaltlama çalışması tamamlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.