Bakan Eroğlu, Aksaray’da

Bakan Eroğlu, Aksaray’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, PYD ve diğerleri gibi bütün terör örgütlerini Cenab-ı Allah...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, PYD ve diğerleri gibi bütün terör örgütlerini Cenab-ı Allah perişan eylesin. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de Rabbim kahretsin" dedi.

Bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma töreni için Aksaray'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, esnaf ziyaretinde bulundu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı'yı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Bakan Eroğlu, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen açılış ve temel atma törenine katıldı. Aksaray'a ait 14 ayrı projenin bazılarının açılışını, bazılarının da temelini atan Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine değindi.

Bakan Eroğlu şöyle konuştu; "Buna sadece darbe girişimi demekte doğru değil. Ülkeyi bölme, parçalama teşebbüsüydü. Ama Allah razı olsun ki, aziz milletimizin kahramanlığı, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti, dirayeti ve bütün bakanlarımızın kararları neticesinde bu darbe girişimi püskürtüldü. Türkiye'nin önünü kesmek isteyen FETÖ, PKK, PYD ve diğerleri gibi bütün terör örgütlerini Cenab-ı Allah perişan eylesin. Onları maşa olarak kullanan bütün devletleri de Rabbim kahretsin. Türkiye büyüdükçe düşmanları da plan üstüne plan yapıyor. Ama onların planı, hesabı varsa Cenab-ı Allah'ın da bir hesabı var. Bu milletin bahtı açık, Allah'ın izniyle bu millet tarihte tekrar destan yazmaya devam edecek. Merak etmeyin, 21'inci asra mührü vuracak olan millet Türk Milleti'dir. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Ülkemiz büyüyor, gelişiyor. Allah izin verirse 2023 hedeflerini yakalayacağız. Çünkü biz büyük milletiz, büyük milletin büyük hedefi olur. Hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir, kaybolur gider. Ama biz, asırlardır millet olarak devam ediyoruz. Devletimiz de ilelebet payidar olacak. İşte Cumhurbaşkanımız ne diyordu. Hedef 2023, İnşallah 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına gireceğiz. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Onun için Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle hedef 2023. Türkiye hazır, Aksaray da hazır. Bugün Aksaray'a 14 tane müjdeyle geldik. 82 Milyon TL. Biliyorsunuz daha önce de 370 Milyon TL tutarında 28 müjde vermiştik. Toplamda 42 tane müjde vermişiz. Bunun tutarı da 452 Milyon. Hayırlı olsun. İnşallah berekete vesile olsun"

"Yatırımlar ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak"

Aksaray Valisi Aykut Pekmez konuşmasında, toplam değeri 108 Milyon olan 5 adet tesisin açılışını, 8 adet tesisin de temelini atmak üzere bir araya gelindiğini belirterek, "Aksaray gelişen sanayisi, tarım ve hayvancılık için el verişli toprakların bulunduğu, coğrafya itibari ile sahip olduğu ulaşım imkanları, girişimci, genç ve dinamik nüfusu ile kurulduğu günden beri cazibe merkezi olan bir ilimiz. Aksaray, Türkiye'nin 2000'li yıllarda başlattığı kalkınma ve büyük kalkınma hamlesi ile birlikte tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa her alanda büyük yatırımlarla buluşmuştur. Orman ve Su işleri Bakanlığımızın son 14 yılda Aksaray'ımıza yaptığı yatırımların toplamı 5 Milyar gibi büyük bir rakam. Bugün hizmete açacağımız ve temelini atacağımız yatırımlar ile hem taşkın koruma, hem de tarımsal alanın suyla buluşturulması gibi ilimiz için çok önemli olan, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak inşallah" dedi.

'İçilebilen kaliteli suya kavuşuyoruz'

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise "Aksarayımızın içme suyu projesi sayın Bakanımızın katkıları, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın emirleriyle şimdi temeli atılacak içme suyu projesine kavuşmuş oluyoruz. Şehrimiz 2'inci Kılıçaslan'ın şehri. Daha önceleri bakılmayan, gerçekleştirilmeyen birçok proje hem belediyelerimizin, hem de bakanlıklarımızın çalışmalarıyla, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın emirleriyle şehrimiz çağ atladı, daha da güzel seviyelere geldi. Allah nasip ederse bundan sonra da daha güzel projelerle en iyi yerlere ulaşacağız. Hemen başlayan 6 tane su kuyusu, ardından devam eden ishale hattı projeleri, depo, arıtma tesisleriyle birlikte temelini atacağımız çalışmalarla birlikte 2 seneden önce içilebilecek kaliteli suya hep birlikte kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1202 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.