Bakan Kurtulmuş’tan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür

Bakan Kurtulmuş’tan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya'nın Edinburgh şehrinde ele geçirilen M.Ö. 4'üncü...

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'den yasa dışı yollarla kaçırılan ve İskoçya'nın Edinburgh şehrinde ele geçirilen M.Ö. 4'üncü yüzyıla ait "Altın Taçın, Türkiye'ye iade aşamasındaki gayret ve desteklerinden dolayı Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'ne teşekkür mektubu gönderdi.

"Altın Taçın ülkemize iadesindeki gayretlerinizden dolayı teşekkür ederim"

Bakan Numan Kurtulmuş imzası taşıyan ve kültürel varlıkların ülkeye iadesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesinde paydaş kurumların desteğinin önemine dikkat çekilen mektupta şu ifadelere yer verildi: "Malumların olduğu üzere, ülkemiz bulunduğu coğrafyada sayısız medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerden günümüze intikal eden kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması görevi ise Anayasa gereğince devletimize verilmiş bir sorumluluktur. Bakanlığımın en önemli görevlerinden olan kültür varlıklarımızın ülkemize iadesine yönelik faaliyetler, kapsamlı bir ekip çalışması gerektirmekte ve bu faaliyetler, paydaş kurumların desteği ile başarılı sonuçlar vermektedir. Bu çerçevede, kültür mirasımızın bir parçası olan ve ülkemizden yasadışı yollarla çıkarıldıktan sonra İskoç mahkemesinin kararıyla Karya Bölgesine ait "Altın Taç'ın yurdumuza dönmüş olduğunu bizzat bildirmekten büyük mutluluk duymaktayım. "Altın Taç'ın ülkemize iadesi aşamasında, üniversiteniz, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Klasik Arkeoloji Anabilim Dalına gösterdiği üstün gayret ve desteklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım."

"Onur duyduk"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, "Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş'un imzasıyla Rektörlüğümüze ulaşan mektup üniversitemiz adına büyük bir onurdur. Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ertekin Mustafa Doksanaltı'nın da aralarında bulunduğu ekibin katkılarıyla ülke topraklarına getirilmesi üniversitemiz adına da büyük bir gurur kaynağıdır" diye konuştu.

Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılan ve Karya Bölgesine ait olduğu belirlenen "Altın Taç', Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün ortak çalışması sonucu Türkiye'ye iade edilmişti. "Altın Taç" Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesinde sergileniyor.

Bakan Kurtulmuş’tan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür

Bakan Kurtulmuş’tan Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1723 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat