Bakanlık 3 Adet çöp toplama aracını İl Özel İdaresine hibe etti

Bakanlık 3 Adet çöp toplama aracını İl Özel İdaresine hibe etti

Aksaray'da Köylerde çöplerin toplanmaya başlaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hizmetin daha etkin sunulmasına katkı sağlamak amacıyla tam donanımlı 3 adet çöp toplama aracını İl Özel İdaresine hibe etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinde hibe araçların teslimi yapıldı. Araçları inceleyen Vali Şeref Ataklı, köylerin şehirlerden bir eksiğinin kalmadığını belirterek köylere dağıtılan çöp konteynerlerine ilavelerin yapılacağını söyledi.

Vali Ataklı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte araçların teknik özellikleri hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’dan bilgi aldı.

Köylerin çöplerinin toplanması amacıyla ilk etapta 1300 çöp konteynerinin köylere dağıtıldığını belirten Genel Sekreter Altundağ, bakanlık tarafından yapılan hibe ile bu hizmetin yürütülmesinde daha da güçlendiklerini söyledi.

Köylere dağıtılan 1300 çöp konteynerine ilave 1200 konteyner daha dağıtılacak

Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada köylere yaptıkları ziyaretlerinde vatandaşların çöplerinin toplanmasından duydukları memnuniyeti belirterek ilave çöp konteyneri talebinde bulunduklarını söyledi. İl Özel İdaresi tarafından ihale işlemlerinin tamamlandığını ilave 1200 adet daha çöp konteynerinin Mayıs ayında köylere dağıtılacağını ifade eden Vali Ataklı, ‘Yeni araçlarla bu hizmet daha etkin şekilde sunulacak. Köylerin çöpleri haftada 1 toplanıyordu. İlave konteynerlerin dağıtılması ile bazı büyük merkezlerde çöp toplama işi hafta da iki güne çıkacak. Bakanlığımız tarafından hibe edilen araçlarla daha da rahatlamış olduk. Bakanlığımıza bu konuda çok teşekkür ediyoruz’ dedi.

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1343 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.