Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçimini balıkçılıkla sağlayan avcıların göl üzerinde gün batımında gerçekleştirdiği ağ serme mesaisi kartpostallık...

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, geçimini balıkçılıkla sağlayan avcıların göl üzerinde gün batımında gerçekleştirdiği ağ serme mesaisi kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden birisi olan Beyşehir Gölü'nden istifade eden çok sayıda avcının geçimini balıkçılıkla sağladığını belirterek, balıkçılık mesleğinin ise sulara serilen metrelerce ağlarla icra edildiğini söyledi. Kış mevsiminde de evlerine ekmek götürebilmek için soğuk havalara aldırış etmeden tekneleriyle göl sularına açılan avcıların akşam saatlerinde serdikleri ağlara vuran balıkları günün ilk ışıklarını hissettirdiği ertesi gün sabahın erken saatlerinde topladığını vurgulayan Özaltun, "Ağlara takılan balıkları ayırdıktan sonra kıyıya dönerek bu işin ticaretini yapan tüccarlara satarak geçimlerini temin etmeye çalışan balıkçılar, göl üzerindeki mesaisini her gün bu şekilde yürütüyor. Yani, göl üzerinde balıkçılarımız ekmeğini, günbatımında serdikleri ağlarla sağlıyor. Dünyada günbatımının en güzel izlendiği yerler arasında gösterilen Beyşehir Gölü üzerinde güneşin kaybolmaya yüz tuttuğu anlarda göl sularına ağ seren balıkçıların, su yüzeyinin kızıl renge dönüştüğü grup vaktinde gerçekleştirdiği mesai anlarında ve kıyıya dönüş yolculuğu esnasında ortaya çıkan muhteşem görsellik ise fotoğraf tutkunlarının yoğun ilgisini çekiyor" dedi.

Özaltun, Beyşehir Gölü kıyısına akın eden fotoğraf severlerin hemen her gün yaşanan bu tablo gibi görüntüleri ölümsüzleştirmek için fotoğraf makineleriyle sahil kesiminde mesai yaparak en iyi kareyi yakalayabilmek için uğraş verdiğini kaydetti. Beyşehir Belediyesi olarak grup vakti ile ünlü Beyşehir Gölü kıyılarında vatandaşların günbatımı ve diğer güzellikleri daha yakından görebilmesi, izleyebilmesine yönelik zaman zaman bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Özaltun, yürütülen kıyı tahkimat faaliyetleriyle sahil şeridinin daha da iyileştirildiğini sözlerine ekledi.

Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Balıkçıların kartpostallık gün batımı mesaisi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2744 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.