Başkan Akyürek, “Medyada Kadın Algısı” Seminerine Katıltı

Başkan Akyürek, “Medyada Kadın Algısı” Seminerine Katıltı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen “Medyada Kadın Algısı” seminerine katıldı.Büyükşehir Belediyesi Aile Dest...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenen “Medyada Kadın Algısı” seminerine katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi’nin faaliyetleri ile “Öfke ve Şiddet Diyalektiğinde Kadın” projesi kapsamında yapılan çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şiddetin ruhlardaki anarşinin bir yansıması olduğunu, insanın kendisiyle barışık hale gelmesi sağlanmadan asla terörün, şiddetin ve anarşinin bitirilemeyeceğini dile getirdi.

Konya’nın kadına yönelik şiddetle asla bir arada anılmaması gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Konya’daki tüm kurum ve kuruluşlar olarak Konya’mızı bu noktada örnek şehir yapma noktasında büyük bir gayret içindeyiz ve bu gayretimizi daha da artırmalıyız. Konya’da kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele etmek için konuya duyarlı tüm kuruluşlarımızla geçtiğimiz yıllarda imzaladığımız müşterek eylem planı ve protokol çerçevesinde de yarışmalar ve farkındalık uyandıracak çok sayıda çalışmayı yürütüyoruz” dedi.

Aile içi şiddettin hem kadına, hem çocuklara yönelik önemli bir toplumsal travma olduğunu, aile içi şiddet bitirilmeden toplumsal huzurun asla sağlanamayacağını kaydeden Başkan Akyürek, bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile Aile Destek Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Programa katılan İl Müftüsü Prof. Dr. Müftü Ali Akpınar da, İslam dininin şiddetin her türlüsüne her zaman her yerde karşı olduğunu belirterek, yaşanan şiddet olaylarının temelinde cehalet olduğunu vurguladı. İslam dinini bilmeyen insanların şiddeti İslam ile özdeşleştirmelerinin yanlış olduğunu kaydeden Akpınar, İslam dininin doğru şekilde anlatılmasıyla şiddetin en aza indirilebileceğini ifade etti.

FOTOĞRAF VE RESİM ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından "Öfke ve Şiddet Diyalektiğinde Kadın” projesi kapsamında ulusal fotoğraf ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut, akademisyenler ve basın yayın kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı programın sonunda Prof. Dr. Aliye Mavili Aktaş, Medyada Kadın Algısı konusunu anlattı. Aktaş, Konya’nın 10 yıldır sosyal belediyeciliğin bütün ayaklarını oluşturma yolunda büyük yol kat ettiğini belirterek, şiddet konusunda yeni bir söylem geliştirmek gerektiğini dile getirdi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1449 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya