Başkan Akkaya Koltuğunu Simge Akçakoca’ya Devretti

Başkan Akkaya Koltuğunu Simge Akçakoca’ya Devretti

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu Akşehir Tarık Buğra...

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makam koltuğunu Akşehir Tarık Buğra İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Simge Akçakoca’ya devretti.

23 Nisan tarihinde Akşehir’deki olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen törenler kapsamında bugün yapılan etkinlikte Başkan Akkaya, makam odasında Tarık Buğra İlkokulu Müdürü Osman Irgın, Sınıf Öğretmeni Haki Yallagöz ile öğrencileri kabul etti. Çocuklarla bir süre sohbet eden Başkan Akkaya, Başkanlık koltuğunu Tarık Buğra İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Simge Akçakoca’ya devretti.

Başkanlık koltuğuna oturan Simge Akçakoca büyük heyecan yaşarken yapmak istediği projeleri anlattı. Küçük Başkan, engelli çocuklar için park yapmak istediğini ve öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenlemek istediğini söyledi.

Başkan Akkaya, küçük Başkan Simge Akçakoca’nın yapmak istediği projelerin başladığının altını çizerek, “Selçuklu Anadolu Lisesi yanındaki alana ‘Engelsiz Park’ ismiyle 1 milyon 100 bin liralık bir projenin yapımını başlattık. MEVKA’dan yüzde 50 hibe desteği aldık. İnşaatımız hızla devam ediyor ve inşallah birkaç aya kadar da bitecek. Engelli vatandaşlarımızın oturup kültürel faaliyetlerine imkan tanıyacak bölümler olduğu gibi park içinde çeşitli yürüyüş ve spor imkanları yapabilecekleri alanlarda olacak. Çanakkale gezisi içinde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde her okuldaki her sınıftan başarılı olan öğrencilerimizi ödüllendirmek anlamında Çanakkale gezisine göndereceğiz. Sizde bunların takipçisi olun” dedi.

Küçük Başkan Simge Akçakoca, daha sonra kendi okulu olan Tarık Buğra İlkokulu önündeki yola, araçlar için hız kesici yapılması için telefonla Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Tuncez’i arayarak talimat verdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, belediye çalışmaları ve belediye görevleri hakkında bilgiler verdikten sonra küçük başkan ve diğer öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirip onlara saat, kalem ve kitap setlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.