Başkan Akkaya Liseli Öğrencilerle Buluştu

Başkan Akkaya Liseli Öğrencilerle Buluştu

Konya’nın Akşehir ilçesindeki Özel Akşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, hayata ve geleceğe hazırladığı öğrencileri için geleneksel hale getirdiği kariyer seminerleri devam ediyor.Kariyer semi...

Konya’nın Akşehir ilçesindeki Özel Akşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, hayata ve geleceğe hazırladığı öğrencileri için geleneksel hale getirdiği kariyer seminerleri devam ediyor.

Kariyer seminerleri kapsamında, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Özel Akşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere Akşehir ve Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Akkaya, başarılı olmak için yapılması gerekenler hakkında da tavsiyelerde bulundu.

başkan Akkaya, “Kendimize özgüveni iyi sağlamamız lazım. Kendimize ve Milletimize güvenmemiz lazım. Bunun içinde kendimizi mutlaka iyi yetiştirmemiz lazım. Bu özgüveni sağlamanın da en önemli yolu bolca kitap okumaktan geçer. Dünya ülkeleri arasında kitap okuma oranında 170 küsur ülke arasında seksen altıncıyız. Afrika kıtasındaki ismini zor duyduğunuz ülkelerle aynı seviyedeyiz. Kitap, birçok bilginin anahtarıdır. O yüzden daha çok okumalıyız” dedi.

Akşehir Belediyesi olarak kitap okumaya büyük önem verdiklerini ve bu nedenle geçen yıl Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte ‘Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor’ projesini başlattıklarını söyleyen Başkan Akkaya “Türkiye’de sayılı yerde uygulan bu projemizi daha da geliştirerek geçen yıl şehrimizde 200 bin kitap okunması sağlandı. Bunun yansımalarını bu yıl okullarımızın aldığı başarılarda ve katıldıkları yarışmalardaki derecelerinde görmeye başladık” diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerini sürdüren Başkan Akkaya, “Bu milletin idealist, milli ruhu kazanmış, memleketi bir yerden bir yere taşımayı kendine dert edinen gençlere ihtiyacı var. Bu nedenle kitap okuma alışkanlığı kazanırsanız hedefe doğru birinci adımınızı atmış olursunuz. Ayrıca; mesleğinizi iyi öğrenin ve özgüveniniz de tam olsun. Bizim şanlı bir ecdadımız var, tarihten aldığımız ders var. Bunlar bize adeta projektör gibi ışık tutacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda yaptığı atılımlarla büyük yol kat ettiğini kendi uçağını, kendi tankını, kendi insansız hava aracını ürettiğinin altını çizen Başkan Akkaya, gençlerin kendilerine emanet edilen bu ülkeye sahip çıkması için çok çalışması ve bol okuması gerektiğini kaydetti.

Konuşmasının sonunda öğrenciler tarafından büyük alkış alan Başkan Akkaya, daha sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Etkinliğin sonunda Okul Müdürü Ali Şener tarafından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın Cumhuriyet İlkokulu’nda öğrenim gördüğü sıralarda sınıf arkadaşları ile çekilmiş nostaljik bir fotoğrafı armağan edildi.

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya