Başkan Akyürek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Akyürek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Altınekin ve Sarayönü'nde yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Altınekin ve Sarayönü'nde yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Altınekin'de yatırımların anlatıldığı programa katılan, ardından Altınekin'in Akıncılar ve Dedeler mahallelerinde vatandaşlarla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Sarayönü'nde de ilçe halkıyla buluştu. Programda konuşan Altınekin Belediye Başkanı Muharrem Dere, yeni yasa sonrası Altınekin'in çok büyük hizmetler aldığını belirterek, ilçeye kazandırılan 46 milyon lira değerindeki yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak ise, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye 53 milyonluk yatırım yaptığını belirterek, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim belediye olarak 20 yılda yapamadığımızı 3 yılda yaptı. İlçemiz adına teşekkür ederim" dedi.

"Yeni Büyükşehir Yasasını en iyi uygulayan şehir Konya"

Vatandaşlara Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelere yapılan yatırımları anlatan Başkan Akyürek, kısa vadeli hedefleri gerçekleştirdiklerini, yatırımların artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Akyürek, sözlerine şöyle devam etti: "Konya merkezde olan standartlar aynı şekilde ilçelerimizde de var artık. 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununun çıkarıldığı bu üç yıllık süreçte ilçelerimizle birlikte kanunu en iyi uygulayan şehir Konya oldu. Planlama çalışmasını Büyükşehir Yasası'ndan iki yıl öncesinden başlayarak şimdi bitirme aşamasına geldik."

"15 Temmuz'un rövanşını almak isteyenler hüsrana uğrayacak"

16 Nisan'da yapılacak Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna da değinen ve sistemin neler getireceğini anlatan Başkan Akyürek, 18 yaşını dolduran tüm gençlerin, milli egemenliğe, ülkenin büyümesine, istikrarına ve geleceğine sahip çıkmak için sandığa koşması gerektiğini vurguladı. 16 Nisan'ın bir dönüm noktası olduğuna da dikkat çeken Başkan Akyürek, "Eğer milletimizin tercihi bugüne kadar olduğu gibi istikrardan, büyük Türkiye idealinden yana olursa karanlıklar aydınlığa çıkacak. Türkiye'nin geleceğine, büyümesine katkı sağlamak, milli egemenliğine sahip çıkmak için 18 yaşını dolduran bütün kardeşlerimiz sandığa koşmalılar. Her seçimi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli süreci olarak niteliyoruz. Hakikaten süreç de öyle gelişiyor. Bütün Türkiye düşmanları "hayır" diyor. Bu ülkede vesayetin kalmasını istemiyorlar. Onlar hayır diyorlar ama milletimiz ve ülkemizin sağduyulu insanları "evet" diyecek. 15 Temmuz'da millet karşısındaki yenilginin rövanşını almak isteyenler 16 Nisan'da hüsrana uğrayacaklar" diye konuştu.

Sarayönü ilçesindeki programlar kapsamında ilçedeki KOMEK merkezini de ziyaret ederek yeni eğitim döneminin açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek, Büyükşehir tarafından yaptırılan Şehir Konağı ile Kapalı Pazar Yerinde incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, programı kapsamında Sarayönü'nün Başhüyük, Ladik ve Ertuğrul mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

Başkan Akyürek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Akyürek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Akyürek yatırımları inceledi ve vatandaşlarla bir araya geldi

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1502 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya