Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Başkan Alçay Dönemi -2

Başkan Alçay’ın ilk döneminde yaptığı her çalışma kendini gösterdi. Yapılan her hizmet ilçede gösterdi.  Bu hizmetlerin yapılması ile birlikte Eskil 2014 seçimine oldukça sakin girmiş Başkan Alçay’da 2. Döneminde oldukça güzel projeler ile halkın karşısına çıkmıştı.

 Bu hafta ise Başkan Alçay’ın yaptıklarını aktarmaya çalışacağım.

Başkan Alçay’ın 2. Döneminde yapacağım dediği projeler içerisinden beni en çok Memnun eden Meslek Lisesi Projesi bilindiği gibi Meslek Lisesi Eskil için büyük bir kazanım oldu.

Geçen Hafta gündeme getirdiğim projeler ile ilgili olarak 2014 ve sonrası eskilimize ne gibi hizmetler yapılmış onları ele alalım

  1. Eskil Çok Programlı lisesi: Eskil için önemli bir ihtiyaç olan 3. Lisemiz eğitim öğretime başladı.
  2. Eskil Meslek Yüksekokulu: Eskil’in için bir hayaldi. Şerafettin Başkan Döneminde ’de girişimler oldu. Başkan Alçay ise 2010 yılında güzel bir sunum dosyası ile başlatmış olduğu yüksekokul macerası 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlaması ile bu rüya gerçekleşmiş oldu.
  3. Yollar; bilindiği gibi Eskilin yolları coğrafi konum gereği her dönemde problem olmuştur. Başkan Alçay döneminde yol yapımı bütçenin neredeyse %80 tekabül ediyor. Gelinen noktada yolların %80 yapılmış durumda fakat ağır tonaj maalesef buna zarar veriyor.
  4. Eskil Eşmekaya Yolu, Eskil Bozcamahmut yolu: yaklaşık 45000000 TL ye mal olan 2 yol da hizmete açıldı.
  5. İlçe merkezine parke taşı, bordur ve yağmur oluğu; bu belediyenin rutin görevi ilçe merkezinde oldukça iyi bir noktaya gelindi. Yaylalarda ise kanalizasyon sorunundan dolayı bu hizmet ilerleyen yıllarda yapılması planlanmaktadır.
  6. Yaylaların İmar Uygulaması(En büyük Sorun) Bütün yaylalarımızda imar uygulaması yapılarak vatandaşlarımızın inşaat, ruhsat, elektrik, su vb. Sıkıntıları son bulacak denmişti. Bu bakıldığında kolay benimde yakından takip ettiğim fakat çok uzun süreç gerektiren bir proje yaklaşık 2 yıl gibi süre içerisinde bu sorunun çözülmesi için çalışmalar devam edecek. Bir çok yayla projelendirilmiş durumda.
  7. Sosyal Çevre; Başkan Alçay döneminde Yüksekokul içinde önemli bir kriter olan sosyal çevre, (parklar, mesire alanı, yüzme havuzu) camilere çevre düzenlemesi, mezarlıklar gibi projeler hayat geçirildi.
  8. Hastanemiz D kategorisinden C kategorisine geçmesi: Başkan Alçay’ın projeleri arasında olan  C kategorisi ilçemiz için çok önemli. Gelinen noktada acil servis binası yapıldı. Cihaz olarak hastanemiz hazır. Küçük çaplı cerrahi müdahaleler başladı. Fakat bölgeye hitap edebilen bir sağlık kurumu konumunda olan Eskil Devlet Hastanesinin bir an önce kategorisinin yükseltilmesinden sonra doktor sayısının artırılmasını bekliyor.
  9.  Doğalgaz’a kavuşuyor: Eskil ilçe merkezi Doğalgaz’a kavuşuyor. 30000000 bin TL mal olacak ilçe merkezi Doğalgaz’da son aşamaya gelindi..
  10. Hayvan pazarı; Tarım ve hayvancılık şehri eskil modern hayvan pazarına kavuşuyor. Kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak.

Gelinen noktada başkan Alçay vaat ettiği projelerin bir çoğunu bitirmiş, bazılarında çalışmalar devam ediyor. Bir iki proje ise askıya alınmıştır.

Temennimizi ilçemizin daha bir modern bir eskil olması, Başkan Alçay aday olacak mı olmayacak mı bilmiyorum. kendisi bu konuda belki ilerleyen süreçlerde açıklama yapacaktır. Ama Eskil’de çıta yükseldi. Bu gerçek göz önünde bulundurulmalı

Sonuç olarak, Gelecek Başkan Sayın Alçay’ın yaptıklarından fazlasını yapması gerekecek, yapmaz ise sıkıntı teşkil edecektir.

Devam edecek…

Bu yazı toplam 1900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum