Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Başkan Alçay’ın 2014’de Seçim vaatleri!

Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay 2009 yılında ilk seçildiğinde güzel çalışmalara imza attı. Bu hizmetlerin yapılması ile birlikte Eskil 2014 seçimine oldukça sakin giriyor. Bu da Eskil'de demokrasi kültürünün geliştiğinin göstergesi diyebiliriz.

Başkan Alçay ilk döneminde, Yiğidi öldür Hakkını yeme diye bir tabir vardır. Gerçekten Sayın Alçay oldukça güzel ve imrenilecek projeleri hayata geçirdi.

İkinci dönemi için başkan Alçay yapacağı projeleri açıklamıştı. O dönemde Aday adaylık sürecinde MHP’nin adayı Sayın Salih Talaşlı belli projeler açıkladı.

Başkan Alçay’ın 2. Döneminde yapacam dediği projeler içerisinden beni en çok Menmun eden Meslek Lisesi Projesi ben hep eğitim ile ilgili eksiklikleri yazdım eleştirdim tenkit ettim. Eskilin En büyük sorunu eğitim sorunu dedim dedim de dedim ama nihayet Meslek Lisesi Eskil için büyük bir kazanım oldu. Ama içerisinde birde çıraklık eğitim merkezi eklenecekti onun ne durumda olduğu konusunda şu an bir bilgim yok…

Seçimlere yaklaşık bir yıl var Başkan Alçay 2014’de Ne demişti bunlardan hangileri yapıldı. Önce onu bir hatırlayalım…

Gelelim Niyazi Alçay'ın 2014 seçimi sonrası için vaad ettiği projelere;

'PROJE 1: Her Mahalleye Kültür Merkezi Yapılacak...

PROJE 2: Türkiye geneline hitap eden et entegre tesisi projesi... TSE standartlarına uygun olarak inşa edilecek...

PROJE 3: Bütün yaylalarımızda imar uygulaması yapılarak vatandaşlarımızın inşaat, ruhsat, elektrik, su vb. Sıkıntıları son bulacak...

PROJE- 4: Teknik Lise Projesi;

PROJE- 5: Eskil değişime devam ediyor...

İlçemizin Eşmekaya yolundaki girişleri ile sanayi tarafındaki giriş yollarında düzenlemeye gidiliyor... Bu düzenleme ile İlçemiz Eşmekaya tarafındaki yol ile sanayi tarafındaki yolda kaldırım düzenlemesi, yeşillendirme çalışmaları, bisiklet ve yürüme yolları ile aydınlatma çalışmaları yapılacak. Bu çalışma ile de İlçemiz daha modern bir görüntüye kavuşacak...

PROJE- 6: Gençlik Parkı Projesi;

GENÇLİK PARKININ İÇERİSİNDE:

1- Voleybol Sahası,

2-Basketbol Sahası,

3-Çocuk Oyun Alanları,

4-Engelsiz Oyun Alanları, ...

5-Yürüme Yolları,

6-Her Türlü Spor Aleti,

7-Kamelyalar,

8- Piknik Yapılabilecek yeşil alanlar...

''PROJE 7'' Yaylalarımızın Modern Bir Görüntüye Kavuşturmak Amacıyla Parke Taşı Döşenecek;
(Bilindiği Gibi 5 Yılda Toplamda 500 Bin Metrekareye Yakın Parke Taşı Döşemesi Yaptık. Bu Çalışmamız Allah’ın İzniyle Aynı Gayretle Ve Özveriyle Devam Edecek )

PROJE 8: Tuz Gölü Turizmini Canlandırmak Amacıyla Tuz Gölü Seyir Terası Ve Mesire Alanı Projemiz

PROJE 9: 'Şehir Otogarı Projesi

PROJE 10 : Asfalt Yolu Olmayan Yaylamız Kalmayacak

(2009 yılından günümüze kadar 12 milyon 500 bin türk lirası harcayarak 185 km asfalt yol yaptık. Allah izin verirse bu çalışmamız aynı hız ve gayretle devam edecek...)
PROJE   :11  Hastanemiz D kategorisinden C kategorisine geçecek...

C kategorisi ilçemiz için çok önemli. Daha önce hastanelere kategori sıralandırması yapılırken bizim ilçemizin hastanesi geri planda tutularak D kategorisi... verilmiş. D kategorisindeki hastane demek hiç bir zaman KBB Uzmanı, Göz Uzmanı, Ortapedi Uzmanı, Üroloji, Kardiyoloji, Nüroloji Uzmanı gibi önemli uzmanlık dallarının hiç bir zaman Eskil'e gelmemesi demektir.

C kategorisine geçtiğimiz zaman mevcut dahiliye, kadın doğum, çocuk hastalıkları, genel cerrahinin yanında KBB uzmanı, Göz uzmanı, üroloji, nüroloji uzmanı gibi geniş yelpazede uzman doktorlarımız gelerek halkımıza hizmet edecekler. Sadece ilçemiz sınırlarındaki hastalara hizmet vereceği gibi çevre ilçelere de hizmet verecektir. İlçemizden her yıl binlerce kişi bu saydığımız uzmanlık alanlarında hizmet alabilmek için Aksaray, Konya, Kayseri ve Ankara'ya gitmektedirler. Yani bu durumda ilçemizden her yıl sağlık harcaması olarak milyonlarca lira dışarı gitmektedir. Hem yol parası hem yemek parası, özel hastaneyse gittiği muayene parası vermektedir. Peki gariban olan ne yapsın? Yol parası mı bulsun, kendi derdine mi çare arasın? Bizler her türlü hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmek için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.

Biz yıkmak için değil sizin hizmetiniz için adayız demişti….

Gelecek haftaki yazımda ise Başkan Alçay’ın 2014-2018 yılları arasında yapmış olduğu hizmetleri yazacağım…

Bu yazı toplam 2188 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum