Başkan Altay, “Gençler bize Selçuklu medeniyetinin emanetidir”

Başkan Altay, “Gençler bize Selçuklu medeniyetinin emanetidir”

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 6.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 6.Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi 6.Olağan Genel Kurulu ile yeni başkanını belirledi. Gerçekleştirilen seçim sonucunda, Gençlik Meclisi'nin yeni Başkanı Enes Koç oldu. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Genel Kurul'a AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu ilçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla ve Selçuklu Belediyesi Meclis Üyelerinin yanı sıra Büyükşehir, Karatay ve Meram Gençlik Meclisi Başkanları ve çok sayıda gençlik meclisi üyesi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ve Selçuklu Gençlik Meclisi üyelerine seslenen Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, "Gelin canlar bir olalım dediniz ve Gençlik Meclisi'nde de bir araya gelerek birçok faaliyet gerçekleştirdiniz ve gerçekleştirmeye de devam ediyorsunuz. Kıymetli gençler sizler büyük mütefekkir Necip Fazıl'ın da dediği gibi zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençliksiniz. Yine bu gençliğin yapacağı şey umudu, sevdayı, aşkı büyütmek, sevgiyle, merhametle kollarını daha çok açmaktır. Bir diriliş neslini özleyen ve adına Asım'ın Nesli diyen merhum Mehmet Akif'in dediği nesil inanıyorum ki sizlersiniz" dedi.

Selçuklu Kent Konseyi eski Gençlik Meclisi Başkanı Muharrem Karakuş da, Genel Kurul Salonu'na Selçuklu Gençlik Meclisi'nin 2016 faaliyetleriyle ilgili slayt sunumu yaptı. Karakuş,"Selçuklu Gençlik Meclisi'ni göreve başladığımızda 50 üye ile kurmuştuk. Allah'a hamdolsun ki bu sayı bugün 350 üyeye ulaştı. Selçuklu Gençlik Meclisi'nin başarılı çalışmalara imza atmasında bizlere her zaman destek olan Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Selçuklu Kent Konseyi Başkanımız Abdullah Yayla'ya ve siz değerli gençlik meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Görevi devredeceğimiz Enes Koç arkadaşımıza ve yeni yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

"Sorumluluğumuzun farkındayız"

Selçuklu gençliğine hizmet etmek için girdiğimiz bu yolda bilimden, sanata, edebiyattan, spora uzanan birçok alanda onlarca projeyi hayata geçirdik ve binlerce insanın hayatına dokunduk diyen Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Enes Koç, "Bizler biliyoruz ki uyuşturucu batağından kurtaramadığımız, kişisel gelişimine destek olamadığımız her gencin yükü omuzlarımızdadır. Bundan hareketle gecemizi gündüzümüze katarak bir senedir çalışmaktayız ve çalışmaya da devam edeceğiz. Devletimiz gençlere olan güvenini milletvekili seçilme yaşını 18'e düşürme teklifi ile bir kere daha ortaya koymuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın biz gençleri yedek kulübelerinde değil ilk 11'ler de görmek istiyoruz sözünü referans alıp Gençlik Meclis üyelerimizle vatanımız için hayırlı birer evlat olmayı hedeflemekteyiz. Bizlere bu imkanı sunan Sayın Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyorum. İnşallah bende görevi devraldığım önceki dönem Gençlik Meclisi Başkanı Sayın Muharrem Karakuş'tan aldığım bu bayrağı seneye bu vakitlerde devredeceğim. Ama şunu bilmenizi isterim ki yeni dönemde daha fazla çalışıp daha güzel işlere imza atacağız. Buradan gençlik meclisimizin kıymetli üyelerine şunu belirtmek isterim ki bizlere sunulan imkanları

değerlendirebileceğimiz her saniyenin vebali üstümüzdedir. Bu şuurla çalışmalarımızı yürüteceğimizi belirtmek ister, beni bu göreve layık gören siz değerli genel kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"Önemli olan verilen görevi en iyi şekilde yapmak"

Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kuruluna katılan ve gençlere hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta'da, kendi yaşamından örneklerle gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Usta, "Eğitimlerimizi kaliteli hale getirelim ve yükseltelim. İsimlerimizin önüne alabildiğimiz kadar iyi ünvanlar ekleyelim. Ama o derecede de egolarımızı yükseltmeyelim. Egolarımızın ve bencilliğimizin yükselmesine değil mütevaziliğimizin artmasına önem verelim. Ancak bu şekilde iyi bir insan olarak bu ülkeye, bu millete ve bu topluma hizmet eden genç insanlar olarak kendimizi ifade edebiliriz. Önemli olan bulunduğunuz görevde, makamda ve mevkide işinizi iyi yapmak. Hangi makam mevki olduğu hiç önemli değil. İşiniz iyi yapmak ve sizden sonra görevi devralacak kişiye iyi bir şey devredebilmek ve iyi bir sistem bırakabilmektir" ifadelerini kullandı.

"Kent konseyi başarılı işlere imza atıyor"

Selçuklu Kent Konseyi'nin çok yoğun çalışmalar yürüttüğünü ve çalışmaların ana ekseninde gençlerin yer aldığını ifade eden, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz ana faaliyetlerini iki binada yürütüyor. Birincisi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ve diğeri de Ali Okutan Sosyal Tesisleri. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizde daha çok üniversite öğrencilerimize yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bununla birlikte Ali Okutan Sosyal Tesislerinde de çalışan gençliğe dönük Türkiye'ye örnek bir proje yürütülüyor. Kalfa-çırak ve ustalardan oluşan gençlerimiz, ustalarımıza hem kendilerine Ahilik teşkilatına uygun donanım kazanmaları hem de ülkemizi geleceğe taşıyacak veriler depolamaya çalışıyoruz ve birçok faaliyet yürütüyoruz" dedi.

"Sizler bizlere selçuklu medeniyetinin emanetisiniz"

Selçuklu Belediyesi'nin spor ve eğitim faaliyetlerine de değinen ve belediye hizmetleriyle her zaman gençlerin yanında yer aldıklarını ifade eden Başkan Altay, "Selçuklu her yıl nüfusun 20 bin arttığı çok genç ve dinamik bir ilçe. Bununla birlikte 18 ve 35 yaş arası genç sayılan 202 bin kişinin yaşadığı bir ilçeden söz ediyoruz. Aslında ne kadar büyük bir potansiyeli olduğunu bu rakamlar ortaya koyuyor. Gençlerimiz bizim için çok önemli. 15 Temmuz akşamında bu bir kez daha gördük. Bu vatanın bu milletin vatanını, milletini seven gençlere ihtiyacı var. Bizler de Gençlik Meclisi faaliyetlerimizde bunu amaçlıyor, bunu hedefliyoruz. Gençlerimizden de çok memnunum ve beklentimiz de çok yüksek. Bu ülke sizlerin sayesinde ve sizlerle birlikte geleceğin en önemli ülkelerinden birisi olacak. Bu konuda size güvenimiz tam. Sizler bizlere Selçuklu medeniyetinin emanetsiniz. Elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ediyoruz. Ama bu işin en güzel tarafı kendinizin bu organizasyonu yürütmesi ve programları kendinizin belirlemesi. Onun için Kent Konseyi ve Gençlik Meclisi Başkanlarımıza tüm emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Belediyemizde görev alan tüm genç arkadaşlarımıza ve genç meclis üyesi arkadaşlarımıza özellikle teşekkür ediyor. Yeni yönetimin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Selçuklu Gençlik Meclisi 6. Olağan Genel Kurulu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Başkan Altay, “Gençler bize Selçuklu medeniyetinin emanetidir”

Başkan Altay, “Gençler bize Selçuklu medeniyetinin emanetidir”

Başkan Altay, “Gençler bize Selçuklu medeniyetinin emanetidir”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1554 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya