Başkan Dinçer’i kavgaya çekme gayreti

Geçtiğimiz günlerde Konya yerel televizyonlarının birisinde ve sosyal medyada Kültür park ile ilgili bilgi kirliliği, delil ve gerçeğe dayanmayan haberler yer aldı. Efendim Hastaneye giden alt geçit yolundaki kapalı halı saha neden kaldırılmadı? Park içerisinde uygunsuz yapılar yapıldı, kiralar çok yüksek ve vergi veriliyor mu? Gibi çeşitli suçlamalar yapılarak Belediye Başkanı Evren Dinçer ile park işletmecisini karşı karşıya getirme gayretleri olduğunu görmekteyiz.

Biz gazetecilerin görevi şehre yapılan güzel işleri desteklemek olmalıdır. Bu işletmeleri işletenler düşmanımız da olsa. Allah aşkına Kültür park yapılana kadar koca Aksaray’da gidecek yerimiz mi vardı? Bırakın da Aksaray’da nefes aldığımız bir yer var, burasına kim gitmiyor? Bu yayını yapan arkadaşların bazılarını araştırıyorsun Kültür Park işletmecileri ile mutlaka bir ticari işleri nedeni ile aralarının açılması mevcut.

Geçmişte eski Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’yı da yanlış bilgilendirerek park işletmecileri ile problem yaşatmaya çalıştılar. Sonuçta Sayın Yazgı işin gerçeğinin farkına vararak konun mahiyetini öğrenince, “ beni yanıltmışlar” demek durumunda kaldı.

El altından bazı eski düzenbazlar yeniden ortaya çıkarak el altından Başkan Evren Dinçer’i yanıltarak kavga içerisine çekmeye çalışıyorlar. Bunlar ise dün Dinçer’i sırtından hançerlemeye çalışanlardır. Dinçer'e yakın olanlar ber taraf edilsin biz yanına sokulayım düşüncesinde olanlardır.

Efendim gelin Kültür Park konusunu baştan sonuna kadar ele alalım. Kültür Parkın olduğu yer, hayvan pazarı ve Mezbaha olarak kullanılan hatta eski yıkık dökük evlerin bulunduğu ve içerisinde her melanetin yapıldığı bir yerdi. Ben o dönem Belediyede eski Zabıta yetkilisi olduğum için burasının durumunu çok iyi bilenlerdenim.

Dönemin Belediye Başkanı Osman Ertuğrul bu bölgeyi değerlendirmek istemiştir. Ancak o dönem Aksaray’dan hiç bir iş adamı ve sivil toplum kuruluşu yap işlet devret konusuna yanaşmamıştır. Yani kimse cesaret edip burasını almamıştır.

Daha sonra Osman Ertuğrul Konya’lı diye lanse edilen Ortaköy Ozancık köyünden hemşehrimiz iş adamı Erdal Kara ile görüşmüş. Erdal bey çok zor ikna edilerek burasını Kültür Park yapmak için işe başlamış. Hatta işin başında buradaki uygunsuz insanlarla baş edilemeyince Erdal Bey bu işten vazgeçmek istemiş, ama Ertuğrul destek vererek zorla ikna etmiştir. 29 yıllığına bölgenin sorunsuz şekilde teslim edilmesi sonucu işe başlanmıştır.

İşe başlanarak pey der pey park yapılmaya başlanmıştır. Daha sonra Nevzat Palta döneminde yine yanlış bilgilendirmeler yapılmış. Ama Nevzat Bey işin aslını öğrenerek çevredeki yıkılmayan eski evleri yıkarak park alanını 2006 yılında teslim etmiştir.

Dolayısı ile arsanın teslimi ile sözleşme hayata geçirilerek 2006 yılı ile 29 yıllık dönem başlamıştır. Parkın içerisine yapılan yapıların tamamı Belediye ile ilgili yapılan anlaşma gereği yapılmaktadır. Aksi takdirde Belediye zaten proje dışı yapılara müdahale eder.

Alt geçit bölgesindeki yolun açılması ise tamamen Belediye tarafından çizilip projeye uygun halde buradaki halı saha içeriye çekilmiştir. Üstelik Kültür park yetkilileri dilekçe ile Belediyeye müracaat ederek yapılan çizime göre yolu terk etmişlerdir.

Vergi veriliyor mu konusu ise medyadan takip ettiğim kadarı ile Kültür park geçen yıl 2018 de vergi rekortmenleri içinde dördüncü idi. 2019 da ise vergi rekortmenleri içerisinde üçüncü sırada idi. Vergi vermeyip kaçırsalar bu rekortmenlik hayalimidir? Üstelik bildiğim kadarı ile buraya bugüne kadar 130 Milyon civarında yatırım yapılmış, eski para ile 130 trilyon, kim bu kadar parayı buraya gömerdi? Efendim burasının kirası çok fazla imiş. Bu kadar yatırım yapan bir yeri herhalde bedava verecek değiller. İşine geliyorsa tutarsın, gelmiyorsa tutmazsın, bunların tamamı zaten kayıt altında.

Kültür park işletmecisi Erdal Kara Aksaray’lıdır. Konya lafı bir yalandır, dedesi babamın çok yakın dostu, rahmetli babası da ağabeyimin çocukluktan vefatına kadar arkadaşıdır. Yani öz be öz Aksaray’lıdır. Dolayısı ile bırakın ucuz ve basit hesaplarla ilimizde gidip rahat bir şekilde nefes aldığımız bu işletmeyi karalamaktan vazgeçelim. Evren Beyi'de el altından kışkırtmaktan vazgeçin. Zaten Belediyede bütün evrak ve kayıtlar mevcuttur.

 

Bu yazı toplam 1135 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.