Başkan Karamercan’dan Hurda Açıklaması

Başkan Karamercan’dan Hurda Açıklaması

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtların hurdaya ayrılması ile ilgili sürenin 31 Aralık 2014’de sona erdiğini hat...

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, model yılı 1990 ve daha eski olan taşıtların hurdaya ayrılması ile ilgili sürenin 31 Aralık 2014’de sona erdiğini hatırlatarak, “Hurdaya ayrılma işlemi süresiz olarak devam ettirilmeli, 20 yaşına gelen ticari araçlar da otomatikman hurdaya ayrılabilmeli” dedi.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Araçların hurdaya ayrılması ile ilgili düzenlemenin kalıcı olarak değiştirilmesi gerekir. Yeni düzenlemede 20 yaşın üzerindeki araçların hurdaya ayrılabilmesine imkân tanınmalı ve bu araçların vergi ve trafik cezası gibi borçlarının tamamı silinmelidir” diye konuştu.

“EKONOMİYE OLUMLU ETKİSİ OLACAK”

Yapılacak yeni düzenlemenin ekonomiye etkilerinin son derece olumlu olacağını ifade Başkan Karamercan, “Hurdaya ayırma işleminin sürekli olması halinde çeşitli nedenlerle süreyi kaçırdığı için aracını hurdaya ayıramayanlar, gerekli şartlar oluştuğunda bu imkândan yararlanabilecek. Bununla beraber, esnafımızın uzun yıllar devreden borçlarının silinmiş olması, bunların yeniden daha verimli bir şekilde ticari hayatlarına devam etmelerini sağlayacak, ayrıca ekonomik ömrü biten araçların yerine çevreye daha az zarar veren ve daha güvenli yeni model araçlar yollarda yerini alacak. Bu konuda hükümetimizin gerekli adımları atmasını beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 961 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya