Başkan Karatay’dan 30 Ağustos Kutlaması

Başkan Karatay’dan 30 Ağustos Kutlaması

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.“Büyük Zafer’in kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsız...

AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

“Büyük Zafer’in kazanıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlık inancının ve vatan sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını gösteren müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır" diyen İl Başkanı Karatay, "26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz, zafere giden yoldaki en önemli kilometre taşını oluşturmaktadır. 30 Ağustos Zaferi’nin elde edilmesi ve İzmir’in kurtarılmasıyla, Atatürk’ün önderliğinde millet-ordu bütünleşmesiyle yürütülen İstiklal Savaşı nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve ordumuz, içinde bulunduğu imkânsızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan yazmıştır. Unutulmaması gereken en temel husus var ki; Türk milleti tarihin hiçbir döneminde etnik zümrelerden kurulu bir topluluk, yalnızca boy ve soy bakımından da birbirine bağlı olan bir kavim olmamıştır. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, tüm bireyleriyle bir millet olmuştur. Bu açıdan Kurtuluş Savaşımız, sebep ve sonuçları ile hatıraları yaşatılarak gelecek nesillere mutlaka aktarılması şart olan, kutlu ecdadımızın kahramanlık destanları ve tarihi hatıralarıdır. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir. Geçmişlerini unutan milletler, gelecekte dağılıp giderler. Bir milletin kökleri geçmişleridir. Bunları hatırlamak, yâd etmek ve Büyük Taarruzu böyle anlamak lazım. Zaferimizin 93 yıl önce ecdadımızın yazdığı destanın daha iyi anlaşılabilmesi ve genç neslimize aktarılması noktasında hepimize çok büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.