Başkan Özaltun: "Beyşehir Her Alanda Gelişiyor”

Başkan Özaltun: "Beyşehir Her Alanda Gelişiyor”

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in her alanda olduğu gibi artan eğitim yatırımlarıyla da gelişip değiştiğini, büyüme kaydettiğini söyledi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in her alanda olduğu gibi artan eğitim yatırımlarıyla da gelişip değiştiğini, büyüme kaydettiğini söyledi.

Beyşehir'in yeni bir eğitim yatırımına daha kavuşacağını ifade eden Başkan Özaltun, Müftü Mahallesinin 32 derslikli yeni bir ilk ve ortaokul hizmet binasına kavuşacağını söyledi. Özaltun, Beyşehir'in Müftü ve Hamidiye mahallesinde artan yeni okul ihtiyacına yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmaların meyvesini verdiğini belirtti. Özaltun, her iki mahallede eğitim veren Ali Rıza Celeboğlu ve Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun fiziki durumlarının mevcut ihtiyaca cevap vermemesi ve bu sebeple ikili eğitim- öğretim yapmak durumunda kalmasından dolayı yaşanan sorunun aşılması için yeni bir okul yapımının gündeme geldiğini söyledi. Yapılması planlanan okulun her iki mahallenin de ihtiyacına cevap vermesi için gerekli adımların atıldığını ve bu konuda öncelikle yer sorununun aşılması ile ilgili olarak çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Özaltun, "Beyşehir Belediyesi olarak, öncelikle yeni eğitim kurumu ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanan yeni imar planına da yeni eğitim, ibadet ve yeşil alanlar ilave edildi. Bu çerçevede, özellikle ikili eğitimin olduğu Müftü ve Hamidiye mahallesindeki okul alanlarının sayısı artırıldı. Bununla birlikte bir süre önce Müftü Mahallesinde bulunan ve ön tahsisi yapılan yaklaşık 4 bin metrekarelik alanın ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığına okul yapımı için tahsisi gerçekleştirildi. Ardından başlayan çalışmalar netice verdi ve Müftü Mahallesi'ne bakanlığımız tarafından 32 derslikli bir okul yapılmasına karar verildi. Temeli bu yıl içerisinde atılacak okul binamızın yapımı tamamlandığında, her iki mahallemizdeki mevcut okulların kapasite yetersizliklerini giderecektir. İlçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu manada, yeni okulumuzun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve Bakan Yardımcımız Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekillerimiz Mehmet Babaoğlu, Hacı Ahmet Özdemir ile AK Parti İl Başkanımız Hasan Angı'ya, Valimiz Yakup Canbolat'a, Kaymakamımız Yusuf Özdemir'e ve tüm yetkililere Beyşehirli hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1064 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.