Başkan Özaltun, hemşehrileriyle buluştu

Başkan Özaltun, hemşehrileriyle buluştu

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin dış mahallelerinden Bayat Mahallesinin sakinleriyle bir araya geldi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçenin dış mahallelerinden Bayat Mahallesinin sakinleriyle bir araya geldi.

Beyşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi Restoranında Bayat Köyü Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "arabaşı programı" düzenlendi. Programa katılan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, doğduğu topraklar olan Bayat Mahallesinde yaşayan hemşehrileriyle böyle bir etkinlikte bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik üzerine mesajlar veren Özaltun, sivil toplum kuruluşlarının da günümüzdeki önemine dikkat çekti. Köylerde artık birlik beraberliğin en önemli göstergelerinden birisi olan köy odalarının günümüzde tarih olmaya başladığını, köylerden ise şehirlere göçler yaşandığını dile getiren Özaltun, "Ama şunu söylemek istiyorum; belli bir zaman sonra da şehirden köylere göçler başlayacak. Zira artık şehirler dolgunluğu yaşıyor. Bu dolgunlukla birlikte yaşanılmaz hale geliyor. Yaşanılmaz hale gelen şehirlerden bundan sonraki köylere doğru göçler meydana geleceğini düşünüyorum. Tabi bu sivil toplum kuruluşları da zaten bunun için var. Köy odalarındaki bitmiş olan muhabbetleri yeniden sağlamak adına, birlik olma adına, beraber olma adına bu STK'ların önemi çok büyük. Bu anlamda, derneğimizin kurulumunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dernek çatısı altında ilk defa da burada böyle bir etkinlik düzenledik. Bu organizasyonu yapan tüm hemşehrilerime ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Özaltun, bundan sonraki süreçte de Belediye olarak bu tür dernek oluşumlarını desteklemeye devam edeceklerini de vurgulayarak, "Beyşehir'deki derneklerde olduğu gibi, İzmir'deki Beyşehirliler derneğinde olduğu gibi kısacası nerede bir Beyşehirli varsa biz orada onlara destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Özaltun, bu memleketin bir evladı olarak doğduğu topraklar olan Beyşehir'e bundan sonraki süreçte daha çok hizmet etmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bayat Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Sünbül de, derneğe verdiği destek ve katkıların yanı sıra doğduğu topraklar olan Bayat Mahallesi'ne verilen hizmetlerden dolayı Başkan Özaltun'a teşekkür etti.

Dernek adına bir konuşma yapan Bayat Mahallesi işadamlarından Osman Arıtürk de, birlik ve beraberlik içerisinde olunursa başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını vurguladı. Arıtürk, "STK'ların günümüzde çok büyük önemi var. Artık olmazsa olmazlarımız arasına girdi. Köyümüzde de böyle bir STK'nın oluşması bizleri fevkalade heyecanlandırıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, dernek tarafından düzenlenen okuma yarışmasında dereceye giren 8 çocuk çeyrek altınla ödüllendirildi. Belediye Başkanı Murat Özaltun da dereceye giren 5 çocuğa bisiklet hediye etti. Programa, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Bayat Mahallesi Muhtarı Nazir Sünbül, Bayat Köyü Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Sünbül ve mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Özaltun, hemşehrileriyle buluştu

Başkan Özaltun, hemşehrileriyle buluştu

Başkan Özaltun, hemşehrileriyle buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.