Başkan Özkök ofis için kolları sıvamış

     Geçen hafta sonu yoldan geçerken Ticaret Borsasına uğradım. Borsada çoktandır görmediğim Başkan Hamit Özkök’ü ziyaret edeyim dedim. Malesef yine görüşmek nasip olmadı. Kendisi Ortaköy ilçemizde olduğu için görüşme imkanımız olmadı. Borsa binasındaki yoplantı salonunda kalabalık vardı baktım toplantı var. Toplantı ilimizde geçmişte eski Ofis çalışanları ve belli başlı esnaflarımız görüşme yapıyorlar. Öğrendiğim kadarı ile ilimiz dışına yeni Ofis yapım çalışmaları hakkında görüşme yapıyorlarmış.

      Borsa tarafından bu yaz mahsul biçimine yetiştirmek üzere Aratol ve Eşmekaya kasabasına çelik silolar yapımı için çalışma yapılıyor. 40 bin top kapasiteli ofis yapımı önümüzdeki günlerde başlayarak sezona alım için yetiştirilmeye çalışılıyor. Kendi mensuplarına hizmet verebilmek için yapılan bu çalışma takdire şayan.

      Borsa Başkanı Hamit Özkök başkanlığı yanında iyi bir tüccar. Esnaf olması nedeni ile ticareti üst düzeyde yapıyor. Eski Buğday pazarı Terminal karşısısında hoş görüntü olmayan yerde hizmet verirken ana yol üzerinden bunu Konya yolu üzerine taşıdı.

     Yoldan geçerken modern görünüme sahip olan Borsa mensuplarına 164 dükkan ile hizmet veriyor. Yapılan işyerlerinin tamamı dolu vaziyette. Zaten yapılan Borsa binası kurumsallaşmayı kendiliğinden getirmiş durumdadır.

      Binanın içinde labaratuvar, su, yem, toprak, hububat analizi yapılmaktadır. Ayrıca binadaki sosyal tesisleri göz kamaştırıyor. Ayrıca içerisinde fuar alanı mevcut, burada canlı hayvan  ve yonca festivali yapılıyor. İlkini geçen yıl gerçekleştirmişlerdir. İçerisinde esnafın ve dışardan gelenlerin ihtiyacını karşılayacak yerlerde var.

      Hemen Borsanın dibinde aksaray Belediyesi ile işbirliği yaparak canlı hayvan park pazarını yaparak hizmete sunmuştur. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için özel yerler yapılmış. Hayvan pazarına gelenlerin ihtiyacını karşılamak için sosyal tesisler mevcut.

      Özkök’ün çok önemli ve Aksaray hayvancılığı için elzem olan Organize Hayvancılık Projesi Bakanlık onayından geçmiş diğer brokratik işler devam ediyormuş. Afad bölgesinin ilerisine yapılması düşünülen bu proje hayvancılarımız için 100-300-500 başlık hayvanın barınacak şekilde yapılması planlanıyor.

     Organize hayvancılığın içerisine Biogaz tesisleride kurularak hayvanlardan elde edilecek dışkıdan gaz üretimi yapılacak. Ayrıca burada Veteriner hizmetleride verilecek. Hayvancılıkla uğraşan esnaf kapasitesine göre yer alabilecekler. Yapılacak Organize hayvancılık bölgesi 60 bin hayvanın barınabileceği şekil yapılacak. Burada en önemlis garantina bölgesi de yapılarak herhangi bir durumda hayvanlar grantinaya alınacak.

     Özkök göreve geldikten sonra Ortaköy ilçesine 35 depolu Tarım Ticaret merkezi yapıldı. Eskide yine 38 depolu Tarım Ticaret merkezi yapımı devam ediyor. Hizmet ilçelerin durumuna göre ayaklarına götürlüyor.

     Kısacası Hamit Özkökle Borsa atağa geçerek tarihinde ilk defa başarılara imza atıyor. Elbette bu hizmetlerden Aksaray yararlanıyor. Tabi hamit Özkök Başkanı ve ekibini bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz...

Bu yazı toplam 1246 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.