Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Kentsel dönüşüm çalışmalarında ülke çapında örnek gösterilen projelere imza atan Meram Belediyesi, yeni bir ödüle daha layık görüldü.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında ülke çapında örnek gösterilen projelere imza atan Meram Belediyesi, yeni bir ödüle daha layık görüldü. İstanbul'da düzenlen 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katılan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi çalışmasıyla "Kentsel Stratejiyle Tarihi ve Kültürel Dokuyu Ortaya Çıkaran Belediye Teşvik Ödülüne" layık görüldü.

İstanbul'da bir otelde gerçekleştiren kongrede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, belediye başkanları ve davetliler yer aldı. Kentsel Strateji Doğrultusunda Akıllı Şehirler ve Binalar temasıyla gerçekleştirilen kongrede, "Sektörel STK'lar Açısından Kentsel Dönüşümün Geleceği", "Yerel Yönetimler Açısından Kentsel Stratejinin ve Entegrasyonun Kentsel Dönüşüm Süreci İçin Önemi", "Kentsel Dönüşümün Gayrimenkul Sektörü Açısından Geleceği", "Kentsel Dönüşüm Sürecinin Bileşenleri ve Yeni Yaklaşımlar", "Kentsel Dönüşümün Sosyal ve Çevresel Sürdürülebilirlik Boyutu" başlıklarıyla beş ana oturum gerçekleştirildi.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Şükran Mahallesi çalışmasıyla, Kentsel Stratejiyle Tarihi ve Kültürel Dokuyu Ortaya Çıkaran Belediye Teşvik Ödülüne layık görüldü.

"Dönüşüme ihtiyacımız var"

Kongrede konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Şehirlerimiz hızlı kentleşmeyle dönüşüm kaderini yaşıyor. Dönüşüme ihtiyacımız var. Ekonomik, zihinsel, sosyal olarak önemli süreçlerden geçiyoruz. Şehirlerimizi çok hızlı bir şekilde tüketiyoruz. Kentleşme açısından bir potansiyel gördük ve dönüşüm ve gelişim çalışması başlattık. 60 mahallemizi yatırımcılar için planladık. 5 ayrı dönüşüm bölgesi belirledik. 2016 Ocak'ta çalışmalara start verdik" dedi.

"İpek Yolundaki misyonunu tekrar üstlenecek"

Başkan Toru, Şükran Mahallesindeki dönüşüm projesiyle ilgili olarak da şunları söyledi; "Şehrin geçmişinde olduğu gibi ticaret ve konaklama merkezleri, siyaset, ilim, irfan ve kültürün merkezi olacağına inandığım bu bölge; Yeni Türkiye Vizyonu çerçevesinde yerli ve milli bir dönüşüme de öncülük ederken, tarihi İpek Yolu'ndaki misyonunu da yeniden üstlenmeye adaydır."

Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Başkan Toru’ya kentsel dönüşüm ödülü

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1011 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.