Başkan Yazgı, Birim Müdürlerine Teşekkür Plaketi Verdi

Başkan Yazgı, Birim Müdürlerine Teşekkür Plaketi Verdi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 03 Haziran Çarşamba günü Aksaray’da meydana gelen sel felaketinde büyük bir özveri ile çalışan belediye birimlerinin müdürlerine Teşekkür plaketi takdim etti.

Aksaray’da 03 Haziran Çarşamba günü etkili yağış sonrasında Zafer, Bedir Muhtar, Bahçeli, Laleli, Kurtuluş Mahalleleri başta olmak üzere Toki ve diğer mahallelerde meydana gelen sel felaketinde Aksaray Belediyesi su baskınlarına anında müdahale ederek su tahliye işlemi başlatmış ve vatandaşların daha fazla mağdur olmasını önlemişti.

Başkan Yazgı, Laleli, Kurtuluş, Bahçeli, Bayram Baba, Bedir Muhtar, Kalanlar ve Zafer Mahallelerinde inceleme başlatarak selden etkilenen aileleri ziyaret etmiş, maddi hasarın meydana geldiği bölge halkı ile görüşmesinde yaşanan maddi kayıpların kurulan komisyon tarafından karşılanacağını belirtmişti.

Sel felaketinde zarar gören vatandaşlara yardım eli uzatan Aksaray belediyesi, başkan Yazgı’nın talimatı üzerine toplam 160 aileye ulaşarak vatandaşlara 6 gün boyunca öğle ve akşam yemeği verdi. Yine selin ardından 54 ev ve iki camiden toplanan 270 adet halı belediye ekiplerince alınarak temizlendikten sonra sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda toplam 21 aileye (koltuk, kanepe, fırın,buzdolabı,çamaşırmakinası,elektrik süpürgesi vs.) 109 adet ev eşyası alındı. İki aile eski evlerinden tahliye edilerek yeni eve taşındı. Onlar Sizi Bekliyor Kampanyası’na gelen eşyalarla bu ailelerin ev eşyası ihtiyaçları karşılandı.Yine 5 ailenin evi boya, badana, çatı onarımı gibi vs. işlerle tadilat edildi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, sel felaketinde çok büyük bir özveri ile çalışan belediye personellerine teşekkür ederek,  onların adına birim müdürlerine teşekkür plaketi takdim etti.

haberfark.net

Bu haber toplam 1241 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.