Başkan Yazgı, STK ve öğrencilerle buluştu

Başkan Yazgı, STK ve öğrencilerle buluştu

Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Tarih Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler Aksaray Belediye Başkanı...

Aksaray Hazım Kulak Anadolu Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen Yerel Tarih Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıyı ile bir araya geldi.

Öğretmenler Yusuf Koyuncu, Ramazan Türkücü, Mustafa Türker, Zahide Başerdem ile Öğrenciler; Gazi Korkmaz, Abdüssamet Kılıf, Taha Yardım, Murat Yazgı, Sevim Nur Satılmış ve Muhammet Emekli, ziyaret sırasında Başkan Yazgı ile bir süre görüştü. Başkan Yazgı, Olimpiyatlarda başarılı olan öğretmen ve öğrencilerin başarılarından dolayı tebrik ederek çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, belediye meclis üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şubesini ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Yazgı ile İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı ve yöneticileri karşılıklı görüş alış verişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İlim Yayma Cemiyeti Aksaray Şube Başkanı Ali Boysak, 1951 yılında kurulan İlim Yayma Cemiyeti'nin, hiç bir ayrım yapmadan öğrencileri, eğitim ve öğretim çatısı altında buluşturduğunu söyledi. Cemiyete ait konuk evlerinde ise çok sayıda üniversite öğrencisinin barınmasına yardımcı olduklarını açıkladı. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise eğitime verilen desteğin ve eğitim için yapılan yatırımların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini söyledi. Öğrencilerin daha iyi bir eğitim alması için her türlü desteğe açık olduğunu ifade etti.

Başkan Yazgı ziyaretler kapsamında belediye meclis üyeleri ile birlikte Ensar Vakfına iadeyi ziyarette bulundu. Vakıf Başkanı Yusuf Kaya, vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ensar Vakfının, Türkiye'nin gözde vakıflarından bir tanesi olduğunu belirten Yazgı, "Şehrimizde üniversitenin büyümesi yeni bölümlerin açılmasıyla üniversite öğrencilerin barınma konusunda en güzel alternatif güvenilir yerlerden biri oldunuz. Barınma sorununun çözümü noktasında Ensar vakfımızın atmış olduğu bu adımların çok önemli adımlar olduğunu düşünüyorum" dedi.

İHH Aksaray Şube Başkanı Önder Özkan'ı da ziyaret eden Başkan Yazgı, derneğin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Başkan Önder Özkan, yurt içinde ve yurt dışında yardıma muhtaç ailelerin temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Dernekteki çalışmaların gönüllük esasında dayandığını da aktaran İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan, belediyenin her konuda kendilerine destek olduğunu belirterek destekten dolayı Başkan Haluk Şahin Yazgı'ya teşekkür etti. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise İHH'nın yurt içinde olduğu kadar yurt dışında etkin bir faaliyet içinde olduğunu açıkladı. Aksaray Belediyesinin her sivil toplum ile ortak dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayan Başkan Yazgı, önümüzdeki günlerde İHH Aksaray derneği ortaklığında Aksaray'da ki yetim çocuklara özel bir program hazırlandığını duyurdu.

Başkan Yazgı, STK ve öğrencilerle buluştu

Başkan Yazgı, STK ve öğrencilerle buluştu

Başkan Yazgı, STK ve öğrencilerle buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4180 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.