Başkan Yazgı “yeniden adayım” dedi

Pazartesi günü Aksaray FM Radyosu canlı yayınına konuk olan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı program içinde, “ yeniden adaymısınız?” sorusuna, “ Sayın Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterir yeniden aday olmamızı arzu ederse evet adayım” dedi. Elbette siyaset yapanlar siyasetin içine girdiğinde bırakmaları elbette çok zor. Birde Sayın Yazgı genç olması ve bir çok badireli günler geçirmesi sonucunda, başarılı bir Başkanlık yapması sonucu aday olması doğaldır. Seçimler, Fetö kalkışması gibi birçok hadiseler içinde önemli projelere imza atmıştır ve aday olması kadar doğal bir şey olamaz.
Pazartesi günü Aksaray FM Radyosundan Abdülkadir kardeşimiz beni arayarak misafir gazeteci olarak Belediye Başkanı Yazgı'nın katılacağı canlı yayın programına gazeteci olarak soru sormak üzere bizi de davet etti. Bizde kırmayarak programa katılarak sorular sorduk.
İki saate yakın programda kendilerine yaptıkları ile yapacaklarını sorarak bilgiler aldık. En fazla konuyu da sosyal aktüaliteler aldı. Tabi program esnasında dinleyicilerinde sorularına cevaplar vererek bilgilendirdi.
Yazgı döneminde 5 seçim geçirdi, birde darbe girişimi yaşayarak ülke genelinde olduğu gibi bir yaz sezonu ölü geçmesine rağmen Aksaray’a hayati projeler kazandırdı. Aklında olan ve yapmak istediği projeleri ikinci dönem isteyerek projelerine devam etmek istiyor.
Program esnasında program yöneticisine sorular gelirken, faceden canlı yayında bana da sormam için sorular geldi. Bende bu soruları sormaya çalıştım. Ama gördüğüm kadarı ile Yazgı Aksaray’ın önemli konularının tamamına yakından vakıf.
Bir arkadaş bana program esnasında yazdığı mesajda, “ Yazgı ne yaptı da programa çıkarıyorsunuz” sorusunu sordu. Tabi bu arkadaşın art niyetli olduğu bu cümlesinden belli oluyordu. Yazgıyı seversiniz veya sevmezsiniz. İşiniz olmuş yapmamış olabilir, hatta söz vermiştir yapamamış da olabilir. Bundan dolayı kendisine kızabilirsiniz, bu gayet doğaldır.
Ama ne yaptı diyerek yaptığı hizmetleri inkar etmek haksızlıktır. Gelmiş geçmiş her Belediye Başkanı karınca kararınca ilimize az çok hizmetler yapmıştır. Bundan dolayı hiç bir Başkana ne yaptı diyemeyeceğimiz gibi Yazgı’ya da ne yaptı demek vicdansızlık olur.
Bu arkadaşa birkaç yaptığı proje ve hizmetleri hatırlatmak isterim. Aksaray’ın yüz karası eski terminali yıkıp yerine Piri Mehmet Paşa iş merkezi yapması Aksaray için bir kazançtır. Hemen yanı başındaki yapılamaz, işin içinden çıkılamaz denen alt geçiti bitirip hizmete açması bir başarıdır.
Şehrin göbeğindeki Siloları yıkıp yerine yeni bir proje geliştirmesi küçümsenemez. Hemen arka tarafta Salı pazarının üzerini kapatarak çevre düzenlemesi yapması küçük işler değil. İçme suyu projesi 50 yılın projesi iken bunu başarması ve yıl sonunda tatlı suya kavuşmamız için yapılan devasa bir projeyi nasıl küçümseriz?
Sanayi projesi yapılırdı yapılmazdı diye 5 yıldır kavgası yapılan yeni sanayi ihale edilmiş. Yakında müteahhit firma işe başlayarak iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. kadın aktivite merkezleri hayata geçirilmiş. Yunus Emre parkı derseniz TOKİ’nin çok önemli hizmeti. Uluırmak kent parkı yakında açılışa hazır vaziyete gelecek durumda. Kılıçaslan hamamı yakında bitmek üzere.
Bunlar ilimiz için çok önemli çalışma ve projeler. Bunun dışındaki mutat Belediye hizmet ve çalışmalarını buradan saymaya gerek yok. Diğer çalışmaları vatandaş zaten mahallesinde görmektedir.
Dolayısı Yazgı’ya ne yaptı demek bence biraz insafsızlık olur. Ama kişisel olarak beğenir beğenmezsiniz. Aksaray’a bir şey yapmadı demek muhalifte olsanız doğru bir söz değil.

Bu yazı toplam 1704 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.