Başkan Yazgı'dan o isme anlamlı ziyaret!

Başkan Yazgı'dan o isme anlamlı ziyaret!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilkokul öğretmeni Birsen Acar’ı eşi ve kızıyla birlikte ziyaret edip, elini öpüp, öğretmenler gününü kutladı.

Başkan Yazgı eşi Hasibe Yazgı ve kızı Berre Yazgı ile birlikte  ilkokul öğretmeni Birsen Acar’ı  ve ailesini evinde ziyaret etti.      

Birsen öğretmen, yıllar önce emek verip yetiştirdiği öğrencisi Aksaray Belediye  Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya teşekkür ederek, duygularını şu şekilde belirtti:

“ Haluk, çok çalışkan, efendi, akıllı ve çok başarılı bir çocuktu. Haluk ile gurur duyuyorum. Buğday ekersin bir yılda ürününü alırsın, ağaç dikersin 10 yılda, ama insan yetiştirmek çok farklı Çok şükür. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz; daha yüksek yerlerde olmalarını istiyoruz. Şu anda o kadar heyecanlandım ki, keşke annen baban da hayatta olsaydı. Onlar da seninle gurur duyardı. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin böyle önemli mevkilere gelmesi bir öğretmen için gurur vericidir.  Öğretmenlik mesleğinin herhalde en güzel tarafı olsa gerek.

Öğretmenler günü dolayısıyla bizleri ziyarete gelen çok kıymetli öğrencim Haluk’a ve kıymetleri eşi ile evladına bu güzel ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Allah Haluk’un yolunu da, bahtını da açık etsin.” Dedi.

Hatıraların anlatıldığı buluşmada anılar bir kez daha tazelendi. Eğitim ve öğretim hayatını Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda geçiren Başkan Yazgı, o yıllarda ilkokulda atılan sağlam temeller üzerine öğrenim hayatını devam ettirdiğine vurgu yaparak, ilkokul öğretmeni Birsen Acar’a çok şey borçlu olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirten Başkan Yazgı, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle İlkokul öğretmenim olan kıymetli insan Birsen Acar öğretmenimizi evinde ziyaret ettik Yine kendisi gibi öğretmen eşi, değerli büyüğümüz Nevzat Hocamızın da öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenimize beni yetiştirdiği için teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Bizim o zamanki eğitim ve öğretim sistemimiz hakikaten çok farklı ve kaliteliydi.  O yıllarda ilkokulda attığımız sağlam temeller üzerine öğrenim hayatımızı devam ettirdik. Burada ilkokul öğretmenimizin emeği ve hakkı çok büyük. Öğretmenimizden hakkını helal etmesini istiyorum.” Dedi.

Başkan Yazgı, konuşmasının devamında ilkokul öğretmenlerinin hiçbir zaman unutulmadığını belirterek “Sizlerin bizlere verdiği emek ve değer çok önemli. Ben bu açıdan sizlerin şahsında bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 1684 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.