Bazen farklı fikirleri de dinlemek

      Geçtiğimiz hafta sonu Ekonomi Bakanı Sayın Lütfi Elvan ilimizde bir dizi ziyaretlerde bulunarak referandum çalışması yaptı. Bu ziyaretlere Sayın valimiz Aykut Pekmez, Milletvekili ve Ak Parti gurup başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Ak Parti il Başkanı Karatay katıldılar. Muhtarlar, vatandaş ve şehrin önemli kişileri ile birer toplantı yaparak görüşmelerde bulundu. Milletvekilleri Cumartesi Gençlik kolları Başkanı Muhammed Aktaş’ın ekibi ile tiyatro salonunda bir araya geldi. Yani geçen hafta sonu akşama kadar bu ziyaretler devam etti.

       Toplantıların bazı kısımlarını izleme imkanı buldum, yemeklere katılmadım. Hatta bana niçin gelmediğimi soran arkadaşlar oldu. Bende bir Bakan geldiği için bir bölüm ziyaretlere katıldığımı diğer mide toplantılarına katılmadığımı söyledim.

      Aslında yemek konusunu eleştirmek maksadım yok. Gerek gördüğümde zaten bazı yemeklere bende katılıyorum. Mesele referandum konusu olduğu için söylenenleri ve anlatılanları sürekli dinliyorum. Zaten bende farklı düşünmediğim için aynı şeyleri tekrar tekrar dinlemek istemedim, konuyu bizde iyice ezberledik.

       Konuştuğumuz hemşerilerimize Evet verilmesi neden gerekli diye bende anlatıyorum. Birde gelen misafirlere yakın olup resim çektirme yarışındakilerden yakın olma imkanımız olmuyor. Konuşmacı misafir ne konuşuyor duyamıyoruz, kuru kalabalık yapmakta istemiyorum. Çoğu insan sosyal medyada paylaşım yarışında olduğu için gerek görmedim.

Bezen ben televizyon seyrederken hep benim gibi düşünen kanalları izlemiyorum. Zaten onların anlattıklarını nerede ise hep biliyorum. Birazda farklı kanal ve farklı düşüncelerden haberdar olmak lazım. Benim gibi düşünmeyenler ne düşünüyor diye onları dinlemek lazım. Bizim gibi düşünmeyenlerde biraz bu tarafı dinleyip göz atmalılar.

       Her görüşü dinleyip görmekte fayda vardır. Karşı görüşü de bilmekte yarar var diye düşünüyorum. Adamların Hayır gerekçeleri nedir bundanda haberimiz olması lazım. Sosyal medya ve televizyon izlemeyen vatandaşlar zaten anayasanın içeriğine bile bakmadan “Tayyip ne diyorsa ben oradayım” diyor başka birşey demiyor.

       Pazar günü uzun zamandır görüşemediğim Eski Bakanımız Ali Rıza Alaboyun ile uzun uzun sohbet eme imkanı buldum. İnanın özlemişiz, kendiside biraz Aksaray ve siyasetten uzak kalınca oda bizleri özlemiş. Aslında kendisinin de ifade ettiği gibi, “ biraz kendimizi dinlemek mevcut başına geçtiğimiz kuruma faydalı olmak için sizlerden uzak kaldım. Ama referanduma destek vermek için bundan sonra sık sık geleceğim” dedi.

    Tabiki usta siyasetçiler bazen kendilerini dinletip özletirler. Bu arada kendileri için neler düşünüldüğünü gözlemler. Buna göre zamanı geldiğinde sahneye çıkar dostları ile hasret gidermeye çalışırlar.

      Cuma günü Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan Beyin Altuntaş ta düzenlenen toplantı ve yemeğine katılmayarak Aksaray Belediyesinin organize ettiği, “ Çevrim dışı aile” tiyatrosuna gitmeyi düşündüm. Tiyatroya aileler yani bayanlar daha çok ağırlıkta idi. Elbette oyunun içinde aile olunca hanımlar daha çok ilgi göstermişler.

       Bende biraz stres atıp gülmek için oyunu izledim. Oyun aslında bir güldürü idi, ama içinde öyle güzel mesajlar vardı ki anlatamam. Bu oyunu evlerinde internet bağımlısı olan ailelerin hepsi izlemesi lazımdı.

       Hani şu teknolojik alet dediğimiz telefonlar çıktıya ailenin hepsinin elinde bir sosyal medya. Evde misafirlikte dostluk sohbet denen bir şey bırakmadı. Eskiden ben televizyon dizilerine kızardım misafirlikleri bitirdi diye şimdi bun önüne internet geçti.

        Yaşlısı, genci, ihtiyarı kadını ve kız evde kim varsa artık bu aletin mahkumu olduk. Adamın evine hırsız girse inanın kimse elindeki aleti bırakıp bakmaz durumdayız. İzlediğimiz oyunda internet bağımlılığı ile ilgili idi. Bu hastalığa tamda neşter vurmuşlar tebrikler.

Bu yazı toplam 1421 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.