Bazen gündem değişmeli!

       Geçtiğimiz Cuma günü Kanal 68 Televizyonundaki “ Güncel” programımın konuğu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sayın Ali Rıza Alaboyundu. Kendisi bir cenaze için ilimize gelmişlerdi. Bende kendisini televizyonda konuk etmek istedim ve beni kırmayarak programımıza konuk oldular. Kendisine gündemdeki konuları sorarken Ankara’dan ilimiz yerel siyasetini nasıl gördüğünü sordum. Oda kendi partisi ile ilgili bazı çarpık yanlış yönetimlerin kendilerine iletildiğini ve bundan rahatsızlık duyduğunu ve bundan sonra yerel siyasetle de yakinen ilgileneceğini söyledi.

       Bu programdan sonra inanın telefonlarım hiç susmadan arandım. Anladım ki ilin yerel konusu bir anda değişmiş. Tabi bu arada benim Sayın Alaboyun’a maksatlı bir soru sorduğum şeklinde yorumlayanlarda oldu. Hâlbuki programda konu olan şahsi ben ne tanırım nede gördüm. Program sonrası beni arayan bazı dostlar içinden geçenleri bana aktararak kendilerinin de bu konudan rahatsız olduklarını söyleyerek bu kişi hakkında beni bilgilendirdiler. Ben konuyu sonradan öğrenmiş oldum.

     Öncelikle şunu söylemek isterim, bazı arkadaşlar dostluklarla siyaseti birbirine karıştırıyorlar. Ben her ne kadar Ak Parti sempatizanı isem de benim siyaset ötesi MHP ve CHP’li olan çok samimi dostlarım bulunmaktadır. Siyaset gelip geçer ama dostluklar yakınlıklar hiç geçmez. Bu nedenle Sayın Ali Rıza Alaboyun’la benim siyaset üstü yıllara dayanan bir dostluk ve yakınlığım var.

       3 dönem Milletvekilliği, Bakanlık ve Bakan yardımcılığı yapıyor. Kendisinden en ufak bir şahsi menfaat talebim olmamıştır. Bunu ispat eden varsa buyursunlar ispat etsinler. Aynen bunun gibi Ak Parti içinde seçilmiş veya seçilmemiş birçok parti üstü dostlarım var. Bu dostlarla dostluğum partiler üstüdür ve böylede devam edecektir.

      Yani sapla samanı karıştırmamak lazım ve kendileri siyaset dostluğu kuranlar ve siyaset bitince dostluğu buzdolabına kaldıranlar kendilerine baksın. Bugün dost menfaat bitince ne var ne yok sokağa dökenler kendilerine bakarlarsa sevinirim. Gazeteci olmama rağmen insanlar arasında özel konu ve konuşmalar olur bunlar orada kalır ve ölünceye kadar devam etmeli. İşte asıl dostluk ve samimiyet buna derler.

     Ali Rıza Beyde beni kendisine yakın görmesi nedeni ile açıklamaların bana yapması gayet doğaldır. Üstelik hiçbir kimseye isim vererek eleştiri yapmamıştır. Aksine partisine ve partililere sahip çıkarak parti üzerinden havalanmaya çalışan birisinin partiyi dizayn etmesi konusuna sert çıkmıştır.

      Hatta bu konuda parasını konuşturup bir partiliye araba aldığını söylemesine ve Aksaray’daki gazete ve Televizyonların bazılarını alıyormuş ve siyaset üzerinden bazı kimselere psikolojik baskı kurmaya çalışmasına karşı çıkarak burada bizi unutmasınlar bu dedikodulara izin vermeyiz teşkilat bu konulara dikkat etsin şeklinde açıklama yapmıştır.

       Hatta yanında gezdirdiği eski bir siyasetçi olan hocanın arkasına sığınarak bunları yaptığına sert çıkmıştır. Parti içi kopuklukların bunlara izin verdiğine işaret ederek, bunlara müdahil olacağını söylemiştir. Elbette partisine sahip çıkarak ayakta tutacaktır.

      Efendim bunları televizyonda konuşma yerine parti içinde konuşsa olmazmıydı diyenler. İl koordinasyon kurul toplantısında konuştuğunda ne dediniz Ali Rıza Bey burada konuşamaz demediniz mi? Parti içinde konuşmasından rahatsız olunuyorsa burada elbette konuşur.

       Üstelik Ali Rıza Bey siyasetten kopmuş değil ki, Bakan yardımcılığı siyasi bir makamdır. Bakanla gelen bakanla giden bir yardımcılıktır. Yani oraya siyaseten atanmış siyasi bir yardımcılıktır. Üstelik partinin kuruluşundan bu yana parti içinde olan bir siyasetçidir.

   Söylemlerinden rahatsız olanlar birde asıl konuşamayanları dinlesinler. Birçok konuyu zaman zaman bizimle paylaşan arkadaşlar bazı konuları bilip de söyleyemeyen kişilerin düşündükleridir. Her şeyi güllük gülistanlık görenler en azından işin böyle olmadığını bazen kendilerine hatırlatmakta yarar var diye düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1556 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.