Bebek Oto Koltuğu Güvenliği

Bebek Oto Koltuğu Güvenliği

Bebek Oto Koltuğu Güvenliği

Çocuğunuzun güvenliğini ve tabii ki rahatınızı düşünürseniz, bebek oto koltuğu önemi asla göz ardı edilemez. Ancak, piyasadaki yüzlerce farklı ürün seçeneği, sizi bir seçim yapma konusunda zorlayabilir. Ürünlerin çocuklar için avantajlarını ve dezavantajlarını karşılaştırmanız ve doğru seçimi yapmanız önemlidir. İşte dikkate alınması gereken ana kriterler şunlardır: Araba koltuğu çocuğunuza maksimum koruma sağlamalı, aracınızla uyumlu olmalı ve pratik avantajlarla öne çıkmak için tasarlanmış olmalıdır.

Çocuklar İçin Tasarlanmış Araba Koltuğu Çeşitleri

Bir araba koltuğunun çocuğunuza seyahat sırasında tam koruma sağlayabilmesi için öncelikle kilosu ve yaşına uygun bir model olması gerekir. Bebekler ortalama 9 kg ağırlığa kadar yüz aşağı seyahat etmek zorundadır. Çocuğunuzun kemikleri dik olmamalıdır. Bu nedenle, mümkünse sırtüstü pozisyonda yerleştirilebilecek çift taraflı bebek oto koltuğu seçilmelidir. Böylece, çocuğunuzu biraz büyüdükten sonra geleceğe odaklanarak sandalyesini de kullanabilirsiniz.

Araba Koltuğu Özellikleri

Farklı modeller farklı işlevlere sahip olsa da, tüm araba koltuklarında bazı ortak özellikler vardır. Seçim aşamasında aşağıdaki maddeleri gözden geçirdiğinizden emin olun:

Araba koltuğunun Avrupa güvenlik standartlarına uygun ve gerekli sertifikalara sahip bir ürün olmasına özen gösterin.

Satın aldığınız modelin aracınızın koltuğuyla tam olarak uyumlu olduğundan emin olun.

Ürünün 5 noktalı kemer sistemine sahip olduğundan emin olun.

Koltuğun içi köpükle kaplıdır, bu nedenle çocuğunuz kazalardan çok daha iyi korunur.

Her iki tarafında ilave baş desteği ve amortisör bulunan modelleri seçin.

Araba içinde bebek oto koltuğu seçimi kadar çocuğunuzun yaşı da önemlidir. 12 yaşına kadar yasalar gereği oto koltuğu kullanmak zorunludur. Oto koltuğu modellerine bakmak için https://www.kraftbaby.com/oto-koltuklari sitesine bakabilirsiniz.

Bu haber toplam 1664 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi