Abdullah Güdendede

Abdullah Güdendede

Bel Ağrıları Neden Geçmez

Koruyucu sağlık günümüzde adından sıkça söz ettirmektedir. Sağlık camiası da bu alan üzerine eğilme başladı. Bunun birlikte devlet eliyle sağlık hayat(yaşam) merkezleri açıldı. Böylece sağlığın sadece kaybedildikten sonra kazanılmak için hatırlanmasının önüne geçmek adına somut adımlar atılmış oldu. Bel sağlığı da oldukça önemli olduğu için sadece kaybedildiğinde hatırlamaktansa sağlıklı iken onu korumanın gerekliliğini öğrenmek şarttır.

            Bel ağrıları neden geçmez diye düşünüyorsanız. Kesin bir kanı içerisindesinizdir. Bel ağrılarının çok büyük bir kısmı uygulanacak tedavilerle çözülebilir. Tabi, her hastalıkta olduğu gibi bu rahatsızlıkta da korunmayı bilmelisiniz. Bel ağrılarından korunmak için alınması gereken önlemleri hayatımıza adapte etmediğimiz sürece bel ağrıları bizi rahat bırakmayacaktır. Sağlıklı bir bel ile yaşamımıza devam etmek istiyorsak doğru kullanımın nasıl olacağını, egzersiz yaklaşımlarını, üşütme-terleme konusunda hassasiyeti, yük kaldırma prensiplerini öğrenmeliyiz. Temel prensipleri şu şekilde özetleme yapabiliriz.

  • Bel egzersizlerinin size özel değerlendirme ile belirlenip verilmesi gerekir. Bu egzersizlerin düzenli aralıklarla kontrol edilip ekleme ya da çıkarma yapılmasında fayda vardır.
  • Bel bölgesi terlemeye yatkındır. Terlediğinizde mutlaka kurulanın ve kıyafetinizi değiştirin. Cereyanda ya da klimaya maruz kalmaktan sakının.
  • Yük taşıma prensiplerini öğrenin ve hayatınıza adapte edin.
  • Altın kurallar dediğimiz günlük yaşam aktivitelerinde bel sağlığı için önemli olan kuralları öğrenin ve mutlaka uygulayın.
  • Ağrıları hafife almayın ve gerektiğinde hastaneye gitmekten çekinmeyin.
  • Uzun süre sabit pozisyonlardan kalmaktan sakının. Kısa sürelide olsa bulunduğunuz pozisyonu değiştirmeye çalışın.

 

Koruyucu sağlık yaklaşımları konusunda mutlaka işin uzmanlarıyla çalışmak gerektiğini unutmamalısınız. Size özel bir değerlendirme sonucu oluşturulan egzersiz reçetesi mutlaka olmalıdır. Bel sağlığını korumak için yapılması gerekenler oldukça kolaydır. Alışkanlıkların bir anda değişmeyeceğinin farkındayım. Ancak bir yerden başlamak gerekiyor. Çünkü ağrılı bir bel ile yaşamak oldukça zordur ve en iyi tedavi hastalanmadan önce korunmaktır.

 

Sağlıklı, mutlu ve ağrısız günler dileğimle…

           

Bu yazı toplam 1198 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.