Beyşehir Belediyesi, Öğrencileri Ecdatla Buluşturuyor

Beyşehir Belediyesi, Öğrencileri Ecdatla Buluşturuyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, düzenlediği gezi programıyla öğrencileri Çanakkale’de destan yazan şanlı ecdatla buluşturuyor.Beyşehir Belediyesi, İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı kutlu doğum h...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, düzenlediği gezi programıyla öğrencileri Çanakkale’de destan yazan şanlı ecdatla buluşturuyor.

Beyşehir Belediyesi, İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Kırk Hadiste İyilik” konulu hadis ezberleme yarışmasına katılan tüm öğrenciler için Çanakkale ve Bursa gezisi tertip etti. Geziye Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı değişik okullarda ve Kur’an kurslarında öğrenim gören toplam 97 öğrenci katıldı.

Öğrenciler, Çanakkale ve Bursa gezisine düzenlenen törenle uğurlandı. Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğrencilere verdikleri sözü yerine getirdiklerini belirterek, “Gelecekte bizlerin makamında olacak olan siz değerli öğrencilerimizin eğitimine bir nebze de olsa katkı sağlamak adına değişik projeler üretiyoruz. Bunlardan bir tanesi de, Kutlu Doğum Haftasında düzenlenen hadis yarışmasına ilçemiz genelinden katılan 97 çocuğumuza yönelik Çanakkale ve Bursa illerine yönelik gezi programı oldu. Bu çocuklarımızın tamamını da ödüllendirmek istedik. İstanbul’da, 29 Mayıs 1453’te çocuk denecek yaşta iken Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilmişti. Bu tarihin hemen bir gün sonrasında sizleri şanlı ecdadımızın destan yazdığı Çanakkale’ye uğurluyoruz. Müthiş bir başarı öyküsü ve destan hikayelerin yazıldığı yerleri sizlerin de görmelerini istiyoruz. Oraya gittiğinizde şunu düşünün, tıpkı sizler gibi, sizlerin yaşında erkek çocukları o cephede savaştı. Kimin için, bizim için savaştı. Bugün eğer, burada rahat rahat Çanakkale’ye gidiyorsak, rahat rahat Beyşehir’de yaşıyorsak o gün bizim için canını veren bizim için gazi olan, şehit olan kardeşlerimiz sayesindedir. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun” dedi.

Başkan Özaltun, öğrencilere bu tür gezi ve organizasyonların devamının geleceğini de müjdeledi.

Beyşehir İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu ise, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a desteklerinden dolayı teşekkür ederken, “Başkanımız öğrencilerimize verdiği sözü yerine getirmiş bulunuyor. 97 çocuğumuz 2 erkek 1 bayan hocamız nezaretinde geziye katılıyor. Tüm öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencileri Çanakkale ve Bursa’ya götürecek iki otobüs, yapılan dualar eşliğinde Beyşehir Belediyesi İş Merkezi önünden hareket etti.

Bu haber toplam 1028 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya