Beyşehir Belediyesinden dolandırıcılara karşı hoparlörden uyarı

Beyşehir Belediyesinden dolandırıcılara karşı hoparlörden uyarı

Konya’nın Beyşehir ilçe Belediyesi, vatandaşları 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında dolandırıcılık olaylarına karşı hoparlörlerden yaptığı anonslarla uyarıyor.Beyşehir’de 15 Temmuz dar...

Konya’nın Beyşehir ilçe Belediyesi, vatandaşları 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sonrasında dolandırıcılık olaylarına karşı hoparlörlerden yaptığı anonslarla uyarıyor.

Beyşehir’de 15 Temmuz darbe teşebbüsünü fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar, ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde yaşayan vatandaşları dolandırmak suretiyle ağlarına düşürüp mağdur edebilmek için fırsat kolluyor. Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na bu konuda bugünlerde çok sayıda dolandırıcılık ihbarı gelirken, kolluk kuvvetlerinin girişimleri sonucu vatandaşların mağduriyet yaşaması önleniyor. Beyşehir’de yaşanan dolandırıcılık girişimleri üzerine emniyet ve jandarma ekipleri, harekete geçerken konuyla ilgili çalışma başlattı. Emniyetten vatandaşların telefonlarına uyarı mesajları gönderilirken, telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olması isteniyor. Kent merkezinde yaşayan vatandaşlar Beyşehir Belediyesi tarafından zaman zaman yapılan anonslarla uyarılıyor.

Konuyla ilgili yapılan uyarılarda, dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde dile getiriliyor:

“Kendini polis, asker, savcı gibi tanıtarak suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, telefonla aradıkları vatandaşlarımıza darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve adınız darbe listesinde gibi konuşmalar yaptıkları, devamında da operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet ve jandarma birimlerimize ihbarlar ve suç mağdurlarının müracaatları gelmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür bir dolandırıcılık olayları ile karşılaştıklarında mağdur olmamaları için 155 Polis veya 156 jandarma imdat telefonunu aramaları ya da en yakın polis merkezi ya da jandarma karakoluna müracaat etmeleri ve kesinlikle bu şahısların taleplerini dikkate almamaları menfaatleri açısından büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya