Beyşehir Belediyesi’nden şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Beyşehir Belediyesi’nden şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü çerçevesinde şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verdi.

Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi'nde verilen yemeğe Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Beyşehir Emniyet Müdürü İbrahim Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Türkiye Harp Malülü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir Temsilcisi Rasık Can, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, gaziler ve şehit yakınları, jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları, kurum amirleri katıldı.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, şehit yakınları ile gazilerin sadece 18 Mart'ta değil, her gün kalp ve yüreklerinde yerleri olduğunu söyledi. "Vatan savunması ve terörle mücadelede canlarını feda eden şehitler ile gazi kalanlarımızdan Allah razı olsun. Dinimizde şehitliğin mertebesi belli, inşallah yüce yaradan bizlere de şehitlik mertebesine ulaşmayı nasip etsin" diye konuşan Özaltun, şöyle devam etti: "Biz bu salonda onlarca yemek yedik, farklı sebeplerle değişik kesimlerle biraraya geldik. Ancak, bugün benim için özel bir gün. Çünkü, şehit yakınlarımız ve gazi kardeşlerimizle burada ilk defa yemek yiyoruz. Bugünü hiçbir zaman unutmayacağız, zira biz burada mikrofon başında sizlere hitap edebiliyorsak, şehitlerimizin, gazilerimizin sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Bize düşen ne varsa, her zaman söylediğimiz gibi şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin başımızın üstünde yerleri vardır. Onlar ne isterse yerine getirmeye devam edeceğiz. Bugünkü programlarda emeği geçen tüm kurumlarımıza, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner ise, konuşmasında şehit aileleri ve gazilere ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Özaltun'a teşekkür etti. Göreve geldiği günden bu yana ilçede şehit aileleri ve gazileri de evlerinde ziyaret ederek, tanımaya çalıştığını, onları dinleyip varsa problemlerini çözüp yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Şahiner, "Şehitlerimiz öyle bir makama ulaştılar ki, belki bir dakikada canlarını feda etmekle Bizler ömrümüz boyunca zikir yapsak, Allah'a kulluk yapsak yine onların makamlarına yetişemeyeceğimizi hocalarımız anlattı. Bu bağlamda, biz şehit yakınlarımızın, gazilerimizin, bu vatan için canlarını ortaya koyanların emrine amadeyiz. Bu anlamda derneklerimiz var, bütün bu kurumlarımızla birlikte sizlerin emrinizdeyiz, en ufak sıkıntınızda yanınızdayız" şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından, Başkan Özaltun ve Kaymakam Şahiner, masalar arasında gezerek şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenirken, çocuklarına oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi.

Beyşehir Belediyesi’nden şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Beyşehir Belediyesi’nden şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4098 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya