“Beyşehir Bölgenin Tarih Ve Turizm Merkezi Olacak”

“Beyşehir Bölgenin Tarih Ve Turizm Merkezi Olacak”

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in yeni dönemde bölgenin tarih ve turizm merkezi olacağını söyledi.Başkan Özaltun, önceki gün Beyşehir Gölü kıyısındaki tarihi Kubadaba...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in yeni dönemde bölgenin tarih ve turizm merkezi olacağını söyledi.

Başkan Özaltun, önceki gün Beyşehir Gölü kıyısındaki tarihi Kubadabad saraylarında teknik incelemelerde bulunan TBMM Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerine bölgede başlattıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Kendilerinin de eşlik ettiği incelemenin ardından kazı alanındaki büyük ve küçük sarayın restore ve konservasyon çalışmalarına bir an önce başlanmasının en büyük arzu ve istekleri olduğunu vurgulayan Özaltun, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan, dünyada ayakta kalan tek Selçuklu sarayı olma özelliğini taşıyan tarihi mekanın bu çalışmaların sonunda ayağa kaldırılmasının hedeflendiğini söyledi. Başkan Özaltun, TBMM Başkanlığı İdare Teşkilatı ve Konya Valiliği arasında büyük ve küçük saray kalıntılarının konservasyon, restorasyon ve alanda yapılabilecek kazı işlerinde kullanılmak üzere ödenek tahsis edilmesi konusunda işbirliği protokolünün bir süre önce imzalanarak çalışmalar için 5 milyon liralık bir ödeneğin tahsis edildiğini kaydetti.

Özaltun, “Kubadabad Sarayı’nı tekrar hayata kazandırmak için Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulunun değerli üyeleri de önceki gün çalışmalarına başladılar. Buradaki ihtişamlı yapının restorasyon çalışmaları da inşallah yaz ayları öncesinde başlayacak. Sarayın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Beyşehir, bölgenin tarih ve turizm merkezi olacak” dedi.

Bu haber toplam 1154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya