Beyşehir Gölü’nde Kaçak Avlanmaya Yönelik Denetimler Artıyor

Beyşehir Gölü’nde Kaçak Avlanmaya Yönelik Denetimler Artıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl üzerindeki kaçak avlanmaya yönelik denetimler artırılıyor.Beyşehir Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda, göldeki kaçak avlanma faaliyetleri mercek altına alındı. B...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl üzerindeki kaçak avlanmaya yönelik denetimler artırılıyor.

Beyşehir Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda, göldeki kaçak avlanma faaliyetleri mercek altına alındı. Beyşehir Kaymakamlığı makamında İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün yaklaşık üçte ikilik bölümünün Beyşehir mülki sınırları içerisinde yer aldığı hatırlatıldı.

Kaymakam Başıbüyük, gölün depoladığı suyun stratejik önemi ve barındırdığı su ürünleri, göl aynası ve çevresindeki canlı türlerindeki zenginliği, ekonomik olarak da gölün değerini artırdığını belirterek, “Bu dengenin bozulmaması için gölün koruma ve kontrolü çok önem taşımaktadır” dedi.

Toplantıda, son zamanlarda göl içerisinde serbest zamanda yasal olmayan yöntemlerle avcılığın yaygınlaştığı, bu yöntemle avcılığın, balıkların yanı sıra sucul ortamdaki diğer canlıları da yok ettiğine vurgu yapıldi.

Alınacak tedbir ve önlemlere yönelik alınan kararlara ilişkin şu ayrıntılara yer verildi:

“Beyşehir Gölü’nde yasal olmayan yöntemlerle ya da av yasağı döneminde, kaçak avcılığın önüne geçilebilmesi için İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün konu ile ilgili görevlileri sıkı bir koordinasyon ve işbirliği uygulayacaklar, denetimler bütün birimler tarafından göl içerisinden ve karadan da daha da sıklaştırılarak yasal olmayan yöntemlerle avlanılan su ürünlerinin pazara çıkması önlenecektir.”

Toplantıya, İlçe Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yalçın Urlu, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Jandarma Bot Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Uğur Şanlı, Su Ürünleri Mühendisi Bülent Özkul katıldı.

Bu haber toplam 1162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya