Beyşehir Gölünde kerevit üretimi canlandırılacak

Beyşehir Gölünde kerevit üretimi canlandırılacak

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, bir zamanlar Beyşehir Gölü'nün en önemli ihraç kalemlerinden olan su ürünlerinden tatlı su istakozu (kerevit) üretiminin...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, bir zamanlar Beyşehir Gölü'nün en önemli ihraç kalemlerinden olan su ürünlerinden tatlı su istakozu (kerevit) üretiminin yeniden canlandırılması için harekete geçti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü'nde uzun yıllar önce balıkçıların en önemli gelir kaynaklarından olan ve tamamı da yurtdışına ihraç edilen tatlı su istakozu üretiminin gölde yeniden canlandırılması ve avcılığının eski günlerine dönmesi için girişim başlattıklarını söyledi.

Bulaşıcı veba hastalığı nedeniyle popülasyonu hızlı bir şekilde azalarak yok olma noktasına gelen kerevitin avcılığının da zamanla tarih olduğuna vurgu yapan Özaltun, bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazdıklarını ve Beyşehir Gölü üzerinde bu konuda bir fizibilite çalışması yapılmasına yönelik taleplerde bulunduklarını aktardı. Özaltun, kurumlarına gelen resmi cevabi yazıda, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından bir çalışma yürütüldüğü belirtilerek, "Bakanlığımızca, ülkemiz su ürünleri kaynaklarında stokların takviye edilmesi ve üretimin artırılmasına yönelik olarak da "su kaynaklarının balıklandırılması projesi" genişletilerek uygulamaya konulmuştur. Söz konusu proje ile başta diğer ticari türlerin yanında kerevit (tatlı su istakozu) da kuluçkahane ortamında üretilerek doğal kaynaklara bırakılması planlanmaktadır. Talebinize ilişkin çalışmaların söz konusu proje kapsamında değerlendirilmesi öngörülmektedir" denilmiştir. Bu konuda ilgili kurumlarca somut bir çalışmanın yapılıyor olmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyoruz. İnşallah yakın gelecekte, yürütülen bu çalışmalar çerçevesinde gölümüzde ve tüm tatlı su kaynaklarında kerevit avcılığının yeniden başlamasını geçimini bu işten sağlayan vatandaşlarımız gibi bizler de dört gözle beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Beyşehir Gölünde kerevit üretimi canlandırılacak

Beyşehir Gölünde kerevit üretimi canlandırılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1601 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya