Beyşehir’de ‘Dikey Bahçe’ Uygulaması Denemesi

Beyşehir’de ‘Dikey Bahçe’ Uygulaması Denemesi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin dikey bahçe uygulamaları vatandaşların ilgisini çekiyor.Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dikey bahçe sistemlerini Beyşehir’le de tanıştırdı. ‘Dike...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi’nin dikey bahçe uygulamaları vatandaşların ilgisini çekiyor.

Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, dikey bahçe sistemlerini Beyşehir’le de tanıştırdı. ‘Dikey bahçe’ ya da ‘duvar bahçesi’ olarak da isimlendirilebilen uygulama Beyşehir’de BSA kanalı yanındaki Emekliler Konağı binasının alt zemin kat duvarında denendi. Duvarda yaklaşık iki bin çiçek metal aksamlara yerleştirilerek çalışma sergilendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, günümüzde özellikle Büyükşehirlerde örneği görülmeye başlanılan dikey bahçe uygulamalarının bir benzerini deneme amaçlı olarak bu yıl içerisinde Beyşehir’de de hayata geçirdiklerini belirterek, “Sistem içerisinde otomatik damla sulama sistemi yer alıyor. Sulama bu şekilde yapılıyor. Günümüzde peyzaj mimarinin yeni örneklerinden olan dikey bahçe uygulamasının metal aksamının tasarım ve üretimi de Beyşehir Belediyemize ait. Uygulama çerçevesinde dikey bahçelere çeşitli yazı, şekil, desen ve motifler de işlenebiliyor. Biz dikey bahçemizde ‘Beyşehir’ yazdık, yaklaşık 2 bin begonya yerleştirdik. Deneme amaçlı da olsa ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen güzel bir çalışma oldu. İnşallah zamanla benzer uygulamaları talepler gelirse şehrimizin başka noktalarında da gerçekleştirmek arzusundayız” dedi.

Diğer yandan, Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde ilkbahar mevsiminden bu yana devam eden sorumluluk alanındaki 67 mahallesinde birden çeşitli faaliyetler yürüttü. Kent merkezindeki 12 mahallemiz toplam 130 bin 500 metrekarelik park, yeşil ve refüj ile ağaçlandırma alanında sulama, bakım, çim biçme, yabani ot temizliği, ağaç budaması ve bakımı, çiçeklendirme, peyzaj düzenleme çalışmaları yapılırken, 55 dış mahallede ise yeşil alan, orta refüj ve ağaçlandırılmış sahalarda yeşil alan düzenleme, yabani ot temizliği ve ağaç budama çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya