Beyşehir’de Dış Mahallelerde Karla Mücadele Kolaylaştı

Beyşehir’de Dış Mahallelerde Karla Mücadele Kolaylaştı

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı dış mahallelerde traktörlere takılarak kullanılan kar küreme ataşmanlarının karla mücadele çalışmalarını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı dış mahallelerde traktörlere takılarak kullanılan kar küreme ataşmanlarının karla mücadele çalışmalarını önemli ölçüde kolaylaştırıyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde mahalle muhtarlıklarına tahsis edilen traktörlerin arka kısmına takılarak kullanılan kar küreme ataşmanları bu yıl ilk kez kış döneminde sahada mesai yapmaya başladı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsimi gelmeden köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerindeki mahalle muhtarlıklarına teslim edilen traktörle kullanılan kar küreme ataşmanlarının karla mücadele çalışmalarında büyük kolaylık sağladığını söyledi.

Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerindeki mahalle muhtarlıklarına kış döneminde karla ilk mücadelede kullanılması için gönderilen traktör kar küreme ataşmanlarının bu yıl ilk kez sahada görev yapmaya başladığını anlatan Özaltun, “Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile birlikte 12’den 67’ye yükselen mahalle sayımızla birlikte Beyşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımız da genişledi. Nasıl Konya, Türkiye’nin coğrafi alan bakımından en büyük ili ise, Beyşehir’de Konya’da coğrafi alanı en geniş olan ilçesi. Dolayısıyla ilçemiz merkezine 50-60 kilometre mesafede değişik noktalarda birçok köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezimiz var. En ücra köşedeki bu dış mahallelerimize de kış dönemi başlamadan önce traktörle kullanılabilen kar küreme ataşmanları göndermiştik. Traktörün arkasına basitçe takılmak suretiyle tıpkı bir kürek, sürge gibi karla mücadelede kullanılan bu ataşmanlar, karla mücadele kapsamındaki çalışmalarda ilk müdahale bakımından işimizi özellikle çok kolaylaştırdı. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele çalışmalarını yürüten ekiplerimiz uzak mesafedeki bu dış mahallelerimize ulaşmadan önce muhtarlıklarımız traktörlere taktığı bu ataşmanlarla ilk müdahaleyi gerçekleştirerek, sahada kullanımlarına başladı. Bu nedenle, en uzak mesafedeki dış mahallelerimizde bile bu yıl karla mücadele konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarlıklarımız, yerleşim merkezlerine gönderdiğimiz bu kar küreme ataşmanlarından çok memnun kaldı. Yolu kardan kapalı olması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yaşanabilen mağduriyetler ve sıkıntılar bu yıl yaşanmadı. Karla mücadelede kullanılan bu aparatlarımız sayesinde karla mücadelede bu yılki kış döneminde ekiplerimiz başarılı bir çalışma sergiledi” dedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya