Beyşehir’de dış mahallelere 2,5 milyon adet kilitli parke döşendi

Beyşehir’de dış mahallelere 2,5 milyon adet kilitli parke döşendi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından, dış mahallelerin yollarına bu yıl içerisinde 2,5 milyon adet kilitli parke taşı döşendi.Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yeni Büyükşehir Belediye...

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından, dış mahallelerin yollarına bu yıl içerisinde 2,5 milyon adet kilitli parke taşı döşendi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte sorumluluk alanı genişleyen ve mahalle sayısı 12’den 67 mahalleye yükselen Beyşehir Belediyesi’nin hizmet ağının da genişlediğini söyledi. Beyşehir Belediyesi sorumluluğuna katılan dış mahallelerde yeni dönemle birlikte yolların asfalt ve kilitli parke taşıyla kaplanarak eksikliklerinin giderilmesi çalışmalarına ayrı bir önem verdiklerini belirten Özaltun, bu kapsamda ihtiyaç görülen ve muhtarlıklardan talep gelen yerleşim merkezlerinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince belli bir planlama dahilinde kilitli parke döşeme çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyledi. Bu çalışmaların durmadan devam ettiğini belirten Özaltun, 2016 yılı çalışma sezonunda Beyşehir’e bağlı köyden mahalleye dönüşen Gölkaşı, Göçü, Dumanlı, Eğirler, Çivril, İsaköy, Karahisar, Bayat ve Akburun olmak üzere 9 farklı mahallede yollara kilitli parke döşendiğini söyledi. Bu mahallelerin bazılarında ekiplerin kilitli parke taşının yanı sıra kaldırım bordür çalışması da yaptığını anlatan Özaltun, “Aynı dönemde beldeden mahalleye dönüşen Üzümlü, Huğlu, Esence, Gökçimen ve Doğanbey gibi yerleşim merkezlerimizde de yollarımıza kilitli parke taşı döşenmiştir. Bunun yanı sıra, ilçemiz merkezinde Vuslat Parkı otoparkı ile Beyşehir’e yeni kazandırılan sportif tesislerden Gençlik Merkezi çevresinde de kilitli parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Faaliyet döneminin başladığı günden bu güne ilçemizde ekiplerimiz 2 milyon 501 bin adet kilitli parke taşı, 10 bin 718 bordür döşeme çalışması yapmıştır. Soğuk ve sıcak asfalt çalışmalarının yanı sıra 2016 yılı Beyşehir Belediyesi olarak kilitli parke taşı döşeme çalışmalarında da hamle yaptığımız bir yıl olmuştur. İnşallah dönemimizde ilçemiz merkezinde ve bağlı dış mahallelerde asfaltı olmayan, kilitli parke taşı kaplanmayan yol kalmamış olacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 1240 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya