Beyşehir’de doğalgaz için ön çalışmalar başlıyor

Beyşehir’de doğalgaz için ön çalışmalar başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın bu yılın sonuna kadar Konya'nın Beyşehir ilçesinde doğalgaz konforuna kavuşacağı müjdesini vermesinin...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın bu yılın sonuna kadar Konya'nın Beyşehir ilçesinde doğalgaz konforuna kavuşacağı müjdesini vermesinin ardından doğalgaz yatırımıyla ilgili ön çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Beyşehir ilçesinde referandum çalışmalarını sürdüren AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Saygılı ve partililer ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. Programın ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Beyşehir'e yılsonuna kadar doğalgazın verileceği müjdesini değerlendirdi. Bakan Albayrak'a verdiği müjdeden dolayı sonsuz teşekkür ettiklerini belirten Babaoğlu, bu müjdenin uzun yıllardır doğalgaz bekleyen Beyşehirlilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Beyşehir ziyaretinde de bu mutluluğa bizzat tanık olduklarını dile getiren Babaoğlu, "Esnafla, vatandaşımızla görüşüyorum. Doğalgaz müjdesi, Beyşehir'de çok büyük bir mutluluk kaynağı olmuş durumda" diye konuştu.

Milletvekili Babaoğlu, verilen müjdenin ardından daha büyük bir mutluluğun ise doğalgaz konusunda ön çalışmaların hemen başlıyor olması olduğunu belirterek, doğalgaz dağıtım şirketi ENERYA'dan üst düzey bir yönetici ekibinin de Beyşehir'e geldiğini, kendileriyle da bu konuda oturup ilçeye doğalgazın nasıl verilebileceği, kısa, orta ve uzun vadeli olarak nasıl bir planlamanın yapılabileceği üzerine ön görüşmeler yaptıklarını söyledi.

16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmalarına da değinen Babaoğlu, halk oylaması sonrasında çıkacak "evet" kararıyla, Türkiye'nin önünün ve nefes borularının açılacağını söyledi. Beyşehir'in de bunun farkında olduğunu ifade eden Babaoğlu, seçim koordinasyon merkezinin çalışmaları kapsamında yaptıkları esnaf ziyaretlerinde çok yüksek bir oranda Beyşehir'den "evet" çıkacağı yönünde inancının daha da güçlendiğini kaydetti.

"Geçmişte yapılmak istenip de yapılamayanlar bu dönemde yapılıyor"

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, vatandaşlara verdikleri sözlerin birçoğunun yerine getirildiğini ve geçmişte yapılmak istenip de yapılamayan birçok sorunun bu dönemde çözüme kavuştuğunu belirterek, "Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Beyin destekleriyle, ilçe teşkilatımızla, il yönetimimizle kısacası birlik ve beraberlik çerçevesinde Beyşehirimizdeki problemler bir bir gideriliyor ve bu dönem hep ilkleri yaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi de doğalgaz sözünün bakanımız tarafından verilmesiyle birlikte, aslında en önemlisi şuydu; bu yılsonuna kadar yani 2017'nin sonuna kadar doğalgazın geleceği söylendi. Bakanımızın o müjdeyi verdiği anlardan itibaren Beyşehir'de sevinç çığlıkları koptu. Yaşanan coşkuya hep birlikte tanık olduk. Doğalgazda gelen müjdeden sonra bugün de Enerya'nın en üst, en yetkili ağızları Beyşehir'deydi. Dendi ki; "biz doğalgazı Beyşehir'e vermek için burada çalışmaya geldik. İnşallah bu yılsonuna kalmadan Beyşehir'de doğalgaz çalışmalarımızı başlatacağız. Ve ilk olarak bir yerden de olsa doğalgazı Beyşehir'e vereceğiz" şeklinde bir müjdeyi de verdiler bize. Ben bu noktada başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanımıza, milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu Bey'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Beyşehirimiz de inşallah 16 Nisan'da yüksek bir oy potansiyeli ile 15 Temmuz'a hem gereken cevabı vermekle beraber, "Biz daha çok hizmeti, projeyi istiyoruz sizlerden." diyecek. Çünkü 16 Nisan gününden itibaren, bundan sonraki süreçte biz Beyşehir'de milletvekilimizle birlikte daha farklı projelerde vatandaşımıza yeni müjdeler vermek için çalışıyoruz. İnşallah önümüzde güzel günler, büyük proje ve büyük hizmetler bizleri bekliyor" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, doğalgazın bugüne kadar ilçede gündemden hiç düşmeyen ve konuşulan bir konu olduğunu hatırlatarak, bunun müjdesinin verilmesinin kendilerini ve Beyşehirlileri çok mutlu ettiğini belirtti.

Beyşehir’de doğalgaz için ön çalışmalar başlıyor

Beyşehir’de doğalgaz için ön çalışmalar başlıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya