Beyşehir’de FETÖ’nün okuluna 15 Temmuz kadın şehidinin adı verildi

Beyşehir’de FETÖ’nün okuluna 15 Temmuz kadın şehidinin adı verildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle el konularak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan okula, 15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı verilen müc...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle el konularak Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak hizmet vermesi kararlaştırılan okula, 15 Temmuz’da hain darbe girişimine karşı verilen mücadelede tankın altında kalarak şehit olan Türkan Tekin’in ismi verildi.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı açıklamada, ilçede FETÖ’nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma çerçevesinde hazineye geçen ve mühürlenerek kapatılan özel okulun, yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak faaliyet göstermeye başladığını belirtti. Konuk, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü olarak söz konusu okula 15 Temmuz darbe gecesinde İstanbul Esenler’de cuntacıların kullandığı tankın altında kalması neticesinde şehit düşen evli ve 3 çocuk annesi Türkan Tekin’in isminin verilmesini teklif ettiklerini hatırlattı. Konuk, "15 Temmuz’un kadın şehidi Türkan Tekin’in isminin verilmesi teklifimiz onaylandı ve müteakibinde okulumuza yeni tabelasını yerleştirdik. İlçemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun" dedi.

3-104.jpg

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya